Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

De grote najaarsschoonmaak: waar moet u aan denken

Om in het najaar weer fris te beginnen is het voor veel mensen een terugkerend ritueel: de grote najaarsschoonmaak. Zolders waar nog stoelen staan die u wilde bewaren voor als u ooit weer de camping op zou gaan, speelgoed waar de kleinkinderen later nog meer zouden kunnen spelen of allerlei andere spullen die u niet of nauwelijks gebruikt en de doorgang blokkeren. Klinkt dit u bekend in de oren? Dan wordt het hoogstwaarschijnlijk tijd dat ook u eraan gaat geloven. We helpen u graag op weg met een aantal tips. 

Begin met een plan
Het ligt voor de hand om er maar gewoon zo snel mogelijk aan te beginnen zodat het ook zo snel mogelijk klaar is. Echter is het verstandiger om te beginnen met een plan. Want wat is eigenlijk uw doel? Wilt u alles organiseren? Of wilt u ook dingen wegdoen? Wanneer u dit heeft bepaald is het tijd voor de voorbereiding. Leg een aantal vuilniszakken klaar voor de dingen die wegkunnen en bedenk waar u de dingen die u wilt bewaren laat ten tijde van het uitzoeken van de rest.

Het uitzoeken
Wanneer u een groot oppervlak op wil ruimen is het verstandig dit te verdelen over een aantal middagen of een weekend. Maak voor u gaat beginnen ook ruimte voor een aantal stapels die u onderverdeeld in de categorieën: weggooien, weggeven en bewaren. Daarnaast werkt het om het oppervlak te verdelen in het aantal momenten dat u er mee bezig gaat. Dus bijvoorbeeld: Zaterdagmiddag de linkerkant van het zolder en zondagmiddag de rechterkant. Zo heeft u per dag een duidelijk doel waar u naartoe kunt werken.  

Opgeruimd staat netjes
Als u helemaal klaar bent met uitzoeken en u drie grote stapels heeft kunt u beginnen met het laatste onderdeel van de grote najaarsschoonmaak. De dingen die u wilt bewaren kunt u terugzetten in organiseerbakken of dozen en de dingen die weg kunnen kunt u wegbrengen naar de stort, of de kringloop. Wanneer u erg veel dingen weg moet brengen doet u er verstandig aan deze te vervoeren in een aanhanger. Zorg er dan wel voor dat u ook gebruik maakt van een aanhangernet. Zo voorkomt u dat er iets uit of af valt of dat u staande wordt gehouden door de politie. Het vervoeren van goederen met een aanhanger, zonder het gebruik van een aanhangernet is namelijk niet toegestaan. 

 

https://www.nettenshop.nl/