Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

Fotograaf Zwolle al bijna 10 jaar!

Het professionele bestaan van Fotograaf Zwolle of STUDIOVHF gaat nu het tiende jaar in! Begin jaren negentig nog als de eenmanszaak Vincent Hartman Fotografie voor een periode van 4 jaar en nu vanaf 2009 alweer 6 jaar onder dezelfde naam en daaraan toegevoegd STUDIOVHF voor de zakelijke fotografie. Fotograaf Vincent Hartman zelf fotografeert al vanaf 1987. Meer over deze beginjaren kunt u lezen via de link onderaan dit artikel. STUDIOVHF behoort tot de zolangzamerhand kleine groep full-time fotografen. Volgens recente tellingen is slechts 20% van de bedrijfsmatige fotografen full-time actief en dat zijn er dan ergens tussen de 1400 en 2000. De omschakeling van publieksfotografie naar bedrijfsfotografie zorgt bij Fotograaf Zwolle voor de continuiteit.


 

Fotograaf Zwolle

Daar waar begin jaren negentig 25% van de omzet van zakelijke opdrachtgevers kwam en de rest van particulieren is dat nu met STUDIOVHF precies omgedraaid. De bovenkant van de markt voor particuliere fotografie zoals trouwreportages wordt nog wel bediend, maar het overgrote deel wordt aan de part-timers overgelaten. STUDIOVHF werkt op de gebieden: bedrijfsfotografie, redactionele fotografie, reclamefotografie, productfotografie en interieurfotografie. Met name die laatste drie disciplines zijn minder toegankelijk voor de ‘bijklussers’ vanwege de technische expertise en hoge investeringen in opnameapparatuur, fotostudio en it-infrastructuur.

Fotostudio Zwolle

De dragers van het huidige bedrijf zijn reclamefotografie, productfotografie en interieurfotografie.

  • Reclamefotografie

Hierbij gaat het om ge-ensceneerde fotografie op basis van een briefing van een reclamebureau of marketing communicatie afdeling van een grotere organisatie. Veelal wordt er met een team gewerkt in de fotostudio bij Zwolle of op locaties door heel Nederland.

  • Productfotografie

De fotostudio van STUDIOVHF in Zwolle is uitstekend toegerust voor kleine series hoogwaardige productfotografie. De studio beschikt over specialistische objectieven om producten natuurlijk en in de juiste verhoudingen weer te geven. Bij een bovenaanzicht van een rechthoekig product bijvoorbeeld blijven de verticale lijnen ook verticaal. De studio heeft een vast limbowand voor producten als meubelen en een opnametafel voor de kleinere producten.

  • Interieurfotografie

Het recht houden van lijnen is ook bij interieur en architectuur fotografie van groot belang. Bijkomende uitdaging hier is het bepalen van het camera standpunt en de enorme contrastomvang tussen de verschillende lichtbronnen.

STUDIOVHF ziet kansen en gaat zich nog verder specialiseren in de deelgebieden reclamefotografie en productfotografie om er nog 10 jaar aan vast te knopen. U kunt de ontwikkelingen volgen op de websites en de diverse socialmedia accounts.

https://www.studiovhf.com/blog/2014/12/16/vincent-hartman-fotografie-zwolle-bestaat-5-jaar