Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

Geef je huisdier een waardig afscheid

Ben je recent een huisdier verlopen en wil je hem of haar een waardig afscheid bieden? Allereerst is het goed om na te denken of je jouw huisdier wilt cremeren of begraven. Het fijne aan cremeren is dat je jouw huisdier dicht bij je kan houden. Wil je niet constant geconfronteerd worden met het verlies? Dan is begraven misschien ook een fijn idee. Zo heb je jouw huisdier wel dichtbij maar kun je ernaartoe wanneer je dat zelf wilt. Doe vooral wat voor jezelf goed voelt en wat bij je huisdier paste.

 

Een tastbare herinnering aan je huisdier

Wil je jouw huisdier het liefste zo dicht mogelijk bij je houden? Dan is het neerzetten van een dieren urn heel prettig. Zo heb je een mooi gedenkstuk aan jouw huisdier. In de dieren urn kun je het as plaatsen van jouw geliefde huisdier. Zo creëer je een tastbare herinnering aan je huisdier. Hij of zij is altijd dicht bij je wat je een prettig gevoel kan geven. Heb je meer as dan dat er in de dieren urn past? Dan is het misschien een idee om na te denken of je een deel wilt laten uitstrooien. Dit kan bijvoorbeeld in het bos zijn of een andere plek. Houdt er wel rekening mee dat je op bepaalde plekken toestemming nodig hebt. Vraag dit altijd van tevoren na bij de gemeente waar de uitstrooiing plaatst zal nemen. Wat ook een fijn idee kan zijn is een assierraad aan te schaffen. Hierin kun je een beetje as plaatsen en altijd bij je dragen.

 

Waar zet je een dieren urn neer?

Een dieren urn is echt een tastbare herinnering en deze wil je dus ook zo dicht mogelijk bij je houden. Alleen waar zet je een dieren urn precies neer? Dit is vaak erg persoonlijk en kan dus ook op hele verschillende plekken zijn. Vaak wordt een dieren urn op de kast of een dressoir neergezet. Je kunt hier echt een kleine gedenkplaats maken bijvoorbeeld met foto en kaarsjes erbij. Hiermee kun je jouw huisdier echt een waardige laatste plek geven. Ook worden urnen vaak op de plek gezet waar een huisdier het meeste verbleef. Denk aan een vaste plek waar hij of zij altijd lag. Hier kun je een tafeltje neerzetten en een gedenkplaats maken.