Seniorplein
Image default
Dienstverlening

De leukste fiets voor moeders

Als moeder is het leuk om de kinderen naar school te brengen op de fiets, dit blijft bij de kinderen namelijk vaak als herinnering hangen. Om de kinderen naar school te brengen is wel de juiste fiets nodig, een populaire fiets voor moeders is dan ook een bakfiets. Hierdoor is het ook makkelijk om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar huis. Voor het doen van boodschappen is een bakfiets ook ideaal, hierbij kunnen namelijk de boodschappen voor in de bak. Je kunt dus zeker niet zonder moederfiets!

Bakfiets

Bakfietsen zijn er in verschillende maten, van verschillende merken en ook zit er een verschil in wel of niet elektrisch. Een bakfiets is erg zwaar, daarom zijn er steeds vaker elektrische versies op de markt. Hierdoor is het makkelijker vooruit te komen op een bakfiets en kunnen er meerdere kinderen voorin zitten. Ook zijn er verschillende maten in bakfietsen, zo kunnen er in sommige bakfietsen namelijk zes kinderen en in andere bakfietsen weer twee kinderen.

Fiets met kinderzitje

Ze bestaan al een tijdje, de fietsen met een kinderzitje. Deze fiets is ook ideaal voor moeders, deze fiets is namelijk gewoon hetzelfde als een andere fiets, alleen zit hier nog een kinderzitje voorop. Het nadeel van deze fiets is dat er niet meerdere kinderen meegenomen kunnen worden en dat er niet echt ruimte is voor boodschappen.

Kwaliteit is alles

Als moeder zit je vaak met je kind op de fiets, je wil natuurlijk ook niet dat je kind wat overkomt. Kies daarom altijd voor de beste kwaliteit omdat dit ook een stuk veiliger is, zowel voor jou als voor je kind. Het is ook goed om je fiets om de tijd ook te controleren op schade of eventuele verslijting. Ook is het altijd belangrijk om te kijken of het kinderzitje nog goed vast zit.