Seniorplein
Image default
Electronica en Computers

Codering met een printer

Printers worden dagelijks door miljoenen mensen ter wereld gebruikt en zijn het meest gebruikt binnen bedrijven. Er zijn heel veel verschillend soorten printers op de markt die voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. De originele black inkjet printers, kleuren printers en foto printers zijn de meest standaard en bekendste printers die op de markt aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook heel veel printers die voor andere dingen gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is barcode printen dat is mogelijk gemaakt door nieuwe codeersystemen van de allernieuwste printers. Dit is al een groot aantal jaar bekend, maar blijft zich door ontwikkelen de afgelopen jaren en maakt productcodering een stuk makkelijker.

Winkels maken heel veel gebruik van productcodering en dat werkt heel erg handig voor het herkennen van producten. Er wordt een verschillende barcode geprint voor elke type product en dan aangehecht aan het prijs kaartje(of het product) zelf, wat ervoor zorgt dat de producten door middel van een scanner herkend kunnen worden. Dit zorgt voor een snellere afhandeling bij de kassa voor de klant, maar ook voor de kassamedewerker. Het werk verloopt soepeler en sneller en zorgt ervoor dat klanten snel en tevreden zijn door de snelle service van de winkel. Het wordt daarnaast ook makkelijker voor kassamedewerkers en voor de baas om alle gegevens makkelijker bij te houden door middel van zo’n codeersysteem.

Nu wat anders op het gebied van codes. Ooit wel eens van een QR code printer gehoord? Een QR code is zo’n plaatje met al die barcodes doorelkaar heen gefrommeld en zie je veel terug in bushokjes, op gebouwen en ook op producten. Deze QR code is te scannen met een scanner van je mobiele telefoon en je wordt dan doorverwezen naar een website en dan de desbetreffende pagina. Erg interactief voor jou en de klant!

Zorg daarom snel voor een leuke QR code en hou de interactie met jouw klant!

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/