Vlees roken met Liquid smoke

      Reacties uitgeschakeld voor Vlees roken met Liquid smoke

Vloeibare rook en rook in poedervorm (Liquid smoke): Red Arrow biedt het perfecte alternatief voor het roken van vlees op een veilige manier. Vlees roken doen we met zijn allen al duizenden jaren en gerookt vlees is nog altijd mateloos populair. Het probleem met vlees roken is echter dat het niet al te best voor uw gezondheid is. Vlees roken boven een open vuur kan schadelijke stoffen zoals as, in contact brengen met het vlees of de vis en dat zijn stoffen die u liever niet binnenkrijgt. Door liquid smoke te kopen kunt u vlees roken op de manier zoals u dat gewend bent, maar dan zonder houtvuur. U kunt het vlees of de vis in een rookkast leggen en hier de vloeibare rook aan toevoegen. Liquid smoke, veilig, eenvoudig en met behoud van smaak en kleur.

Liquid smoke kopen voor het roken van vlees

Gezond eten is tegenwoordig steeds belangrijker. Ook omdat we ons steeds meer bewust worden van de effecten van ongezond eten op ons lichaam. Het roken van vlees doen we al zo lang als dat we als mensen hebben geleerd hoe we dieren moesten vangen. Tegenwoordig weten we echter beter en blijkt dat het roken van vlees helemaal niet zo gezond is omdat er dan teer of andere schadelijke stoffen in het vlees terecht kunnen komen. Daarnaast is het roken van vlees niet al te best voor het milieu. Maar ja, de smaak van gerookt vlees is natuurlijk onvervangbaar, of niet? Tegenwoordig kunt u ook liquid smoke kopen, een vloeistof die u middels een rookgenerator kunt omzetten in vloeibare rook waarin uw vlees gerookt kan worden. Dus geen schadelijke stoffen meer en een geen kans op brand.

Unieke smaak door ham te roken met vloeibare rook

De voordelen van het roken van vlees boven een houtvuurtje zijn eigenlijk veel kleiner dan de nadelen. Het roken van vlees, zoals ham, geeft een unieke smaak aan het voedsel en dat is iets dat door veel mensen gewaardeerd wordt. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is echter een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Voor meer info :