Waar moet u zich aan houden bij minnelijke schuldsanering?

      Reacties uitgeschakeld voor Waar moet u zich aan houden bij minnelijke schuldsanering?

Minnelijke schuldsanering is niet vrijblijvend. U heeft zich te houden aan een aantal voorschriften. Samen met InBalans Budget Hulp Nederland zorgt u ervoor dat u deze plichten naleeft en dat u op een correcte manier uw schulden aflost. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. U moet informatie aanleveren aan uw schuldhulpverleners, zodat de financiële situatie goed bijgehouden kan worden. Ook de medewerkingsplicht is van groot belang wanneer u het akkoord voor een minnelijke schuldsanering heeft gekregen. Hoe beter u meewerkt, des te makkelijk de situatie van het aflossen van de schulden wordt.

Lukt een minnelijke schuldsanering niet? Dan is de wettelijke schuldsanering altijd nog een optie

Wanneer u geldproblemen heeft, is minnelijke schuldsanering de manier om hiervan af te komen. Dan krijgt u hulpverleners toegewezen, die deals proberen te sluiten met uw schuldeisers. Toch kan het zo zijn dat de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan. Ook dan blijft InBalans Budget Hulp Nederland u steunen. Met een wettelijke schuldsanering (Wsnp) betaalt u in drie jaar, iedere maand een bedrag dat u kunt missen. Dit doet u op de rekening van uw bewindvoerder. Lukt dit? Dan begint u weer met een schone lei. Dit wilt zeggen dat de schuldeisers de restschuld niet meer kunnen eisen en dat u de schulden die u nog heeft openstaan, niet meer hoeft te betalen. Ook wanneer een minnelijke schuldsanering niet zou lukken, kan de professional u nog gewoon helpen en uw financiële zelfredzaamheid vergroten.

Minnelijke schuldsanering: professionele schuldbemiddeling

Professionals kunnen op hoog niveau zorgen voor schuldbemiddeling. De professionals van InBalans Budget Hulp Nederland zijn u graag van dienst. Zij proberen ervoor te zorgen dat uw financiële zorgen beetje bij beetje minder worden. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers tot het afkopen van de gehele schuldenlast. De professionals berekenen welk bedrag u van uw inkomen mag houden voor vaste lasten en welke deel gebruikt wordt om uw schulden af te betalen. Dankzij een minnelijke schuldsanering, betaalt u op een overzichtelijke manier in een peridode van 36 maanden uw schulden af. Laat u op een professionele manier helpen en maak een nieuwe start.