Seniorplein
Image default
Gezondheid

Biologische groenten

Weet jij wat je eet? Ons voedsel is niet meer het voedsel van weleer. Onze groenten en fruit bevatten allerlei bestrijdingsmiddelen en ons vlees allerlei groeihormonen en antibiotica. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen het heft in eigen hand proberen te nemen en zelf een groentetuintje aanleggen.

Zelf groenten verbouwen klinkt natuurlijk heel romantisch maar is wel degelijk hard werken. Dit harde werken heeft ook wel weer voordelen. Je bent lekker bezig in de buitenlucht en je kunt je zinnen verzetten. De stress van je kantoorbaan valt zo van je af als je lekker aan het schoffelen bent. Als je probeert zo biologisch mogelijk te verbouwen dan hoef je in ieder geval geen groenten meer te eten met pesticiden. Dat scheelt dan alvast weer. Nu nog het vlees zonder hormonen. Niet iedereen heeft zo’n groot stuk land dat er ook koeien op kunnen lopen. Dus voorlopig moeten we het maar doen met de biologische slager. Je kunt tenslotte maar beter een goed stuk vlees eten voor een reëler prijs dan een kiloknaller waarvan je niet kunt achterhalen wat je er allemaal nog meer bij krijgt op het gebied van ongewenste chemicaliën.

De groenten die je tegenwoordig in de winkel kunt kopen bevatten slechts een fractie van de goede voedingsstoffen die zij vroeger bevatten toen zij nog gewoon op de volle grond mochten groeien. Tegenwoordig worden de plantjes op verarmde grond gezet en met kunstmest en slimme belichting gestimuleerd om zo snel mogelijk te groeien. Die plantjes groeien wel onder deze omstandigheden. Echter bepaalde mineralen ontbreken doordat het simpelweg niet meer in de grond voorkomt.

Je kunt je vitamines en mineralen wel aanvullen door het slikken van natuurlijke supplementen. Een goede multivitamine kun je bijvoorbeeld kopen van het merk topvitamins. De webwinkel topvitamins.nl is een leverancier van dit merk.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl