Seniorplein
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: plasklachten, doe een plastest!

Hoe kun je uitzoeken of je last hebt bij het plassen? Een manier is door een aantal vragen in te vullen die gerelateerd zijn aan het plassen. Zoals bv. brandt het bij het plassen, hoe vaak moet je er ’s nachts uit om te plassen, etc. Deze plastest (IPSS) is een vragenlijst over de ernst van problemen bij het plassen en de ervaren hinder daarbij.

Hoe kan een probleem bij het plassen ontstaan? Bij oudere mannen groeit de prostaat onder invloed van het hormoon testosteron. Omdat de prostaat om de plasbuis heen zit, wordt door deze goedaardige vergroting van de prostaat de plasbuis dichtgedrukt. Het plassen gaat dan moeizamer.

Zijn er mogelijkheden om klachten bij het plassen te behandelen? Behalve adviezen die invloed hebben op de leefstijl kunnen problemen bij het plassen ook behandeld worden met medicijnen. Dr. L.J. de Boer begint de behandeling ook wel eens met alfablokkers, die meer ruimte geeft aan de plasbuis.

Iedere week houdt mannenarts dr. L.J. de Boer in de mannenkliniek op maandag, woensdag en vrijdag inloopspreekuur. Juist voor mannen die niet direct een afspraak willen maken. Uiteraard is langskomen bij de mannenkliniek ook op de andere dagen mogelijk, maar dan alleen op afspraak. Wilt meer weten over plasklachten, een belafspraak is ook mogelijk. Via de website van de Mannenkliniek de Boer is deze direct zelf online te maken. Ga hiervoor naar www.dbmgz.nl.

Voor meer info : http://www.dbmgz.nl