Seniorplein
Image default
Gezondheid

Zo krijg je je stralende lach terug

Veel mensen willen niets liever dan een stralend witte glimlach. Witte tanden worden vaak als aantrekkelijk gezien en veel mensen proberen dit dan ook te bereiken. Er zijn veel diverse methodes en hulpmiddelen bekend om gele tanden te verhelpen, maar wat helpt nu echt? Wil jij graag een aantrekkelijk wit en gezond gebit? Volg dan de volgende 5 tips om witte tanden te krijgen en gele tanden te verhelpen!

5 tips voor witte tanden

Tip 1: Verminder koffie, thee en rode wijn inname

Je krijg gele tanden door de kleurstoffen die in bepaald eten en drinken zitten. Er zijn bepaalde dranken die je tanden sterk verkleuren. Denk hierbij aan dranken als koffie, thee en rode wijn. Deze dranken bevatten de kleurstof tannine. Deze stof verkleurt niet alleen je tanden, maar tast ook nog eens het tandglazuur aan.

Tip 2: Vervang je tandenborstel regelmatig

Het is verstandig om je tandenborstel om de drie maanden te vervangen. Vaak kun je ook aan je tandenborstel zien wanneer het tijd is voor een nieuwe. Zo zijn de haartjes vaak verbogen. Op het moment dat de haartjes gaan hangen, kun je met die tandenborstel je tanden niet meer grondig reinigen. Grondig tandenpoetsen is van essentieel belang voor een gezond gebit met witte tanden. Zorg er daarom voor dat je goede materialen en producten in huis hebt.

Tip 3: Schaf een tongschraper aan

Een tongschraper helpt je niet alleen bij een stinkende adem. Bacteriën nestelen zich maar al te graag in de diepe groeven van je tong. Ze hopen zich hier op wat kan leiden tot verkleurde vlekken op je tanden. Je kunt je tong reinigen met een tandenborstel, maar een tongschraper is hier het beste instrument voor.

Tip 4: Verminder kleurstof inname

Naast dranken met de stof tannine, kunnen ook synthetische kleurstoffen je tanden ook geel maken. In veel snoepgoed zitten synthetische kleurstoffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan M&M’s. Ook de grote hoeveelheid suikers die snoepgoed bevatten, zorgen ervoor dat je tanden sneller geel worden.

Tip 5: Stop met roken

Roken is een van de grootste oorzaken van gele tanden. Roken laat net als dranken zoals thee en koffie een aanslag achter op je tanden. Het is alleen een stuk moeilijker te verwijderen en daarnaast kunnen je kiezen en vulmaterialen ook verkleuren. Stoppen met roken is moeilijk, maar het zal je zeker helpen bij een gezond lichaam en een gezond wit gebit.

Gerelateerde artikelen

Lekker losjes en zorgeloos met de Fysiotherapeut in Kampen

Mannenkliniek

Tips voor het krijgen van een hoger libido