Seniorplein
Image default
Internet

Glasvezel internet en de voordelen

Wat is glasvezel eigenlijk? Een netwerk van glasvezelkabels wordt glasvezel genoemd. Deze vezels zijn zo klein als een haar en verzenden gegevens via knipperende lichtsignalen. Hierdoor is internet via glasvezel razendsnel beschikbaar. Glasvezel is inmiddels vaste netwerk in overgrote delen van Nederland. Zo zijn de grote pijpleidingen al ‘verglaasd’ en zijn de aftakkingen naar wijkcentrales bijna geheel van glasvezel gemaakt. Verlang je naar glasvezel voor je eigen huis? Sluit nu dan gauw jouw internet abonnement af zodat jij kunt genieten van het razendsnelle netwerk. Een glasvezelnetwerk verzendt en ontvangt gegevens met behulp van lichtsignalen die via glasvezelkabels worden verzonden. Glasvezel heeft veel voordelen zoals het hebben van een stabiel internet, meer bandbreedte en het is zuiniger in gebruik. 

Stabiel internet 

Om comfortabel en productief thuis te kunnen werken is een vaste verbinding nodig. Een glasvezelverbinding dat zorgt voor geen noemenswaardige veranderingen in de internetsnelheid, is constant operationeel en kent geen onverwachte verrassingen. Ook als je met meerdere mensen tegelijk de verbinding gebruikt, kan het hele gezin thuis profiteren van een betrouwbare internetverbinding. De stabiliteit van glasvezel wordt niet beïnvloed door externe variabelen zoals de afstand tot de centrale in je buurt of het internetverbruik van je buren. Je bent altijd verzekerd van een snelle en kwalitatieve verbinding die feilloos werkt. Glasvezel internet is niet de beste optie voor goedkoop internet thuis maar is wel handig voor mensen die een sneller verbinding nodig hebben. 

Meer bandbreedte 

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die een link in een bepaalde tijd kan verzenden en ontvangen. Hierdoor kan een internetverbinding met hoge bandbreedte meer data verwerken. Vaak draaien meerdere diensten, apparaten en applicaties over dezelfde verbinding. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat glasvezel, ondanks zijn kleine en fijne formaat, tegelijkertijd een bijna onbeperkte stroom aan informatie aankan. In de huidige digitale industrie is glasvezel internet het snelste alternatief. Bij gebruik van lichtsignalen is een substantieel hogere bandbreedte mogelijk. Waarom is glasvezeltechnologie zo snel? Glasvezel is een uiterst efficiënt data transportmedium; er is onderweg weinig signaalverlies, dus een signaal hoeft slechts tientallen kilometers verderop te worden versterkt. Bovendien kan tegelijkertijd een grote hoeveelheid bandbreedte door een enkele glasvezel worden vervoerd. 

Hoogste kwaliteit 

Een glasvezelverbinding zorgt niet alleen voor een hoge snelheid, maar verbetert ook de kwaliteit van de dienstverlening. Zo bieden verschillende streamingdiensten, zoals Netflix, Ultra HD abonnementen aan waarmee je films en tv-programma’s in de hoogst mogelijke kwaliteit kunt kijken. Dit vereist een snelle en betrouwbare internetverbinding. Dat is precies wat glasvezel kan bieden. Klanten kunnen bij de Breedbandwinkel glasvezel abonnementen afsluiten voor 35 euro. Wat je ook beslist, te veel uitgeven is nooit een verstandig idee, omdat Breedbandwinkel de grootste internet vergelijkingswebsite is, kunnen zij met de aanbieders het grootste inkoopvoordeel bedingen, waardoor je altijd de beste prijs krijgt ongeacht de aanbieder of het internetabonnement dat je kiest.