Seniorplein
Image default
Winkelen

Waarom een lasser een lashandschoenen nodig heeft

Het lassen is een vaardigheid die veel gevoel, concentratie en kennis vereist. Met name de veiligheid is van groot belang bij het lassen. Lashandschoenen zijn essentieel om het risico op verbrandingen, pijn en verlies aan motoriek te verminderen tijdens lassen. In dit artikel geven we 5 redenen waarom elke lasser een lashandschoenen nodig heeft, evenals tips voor het juiste gebruik van een lashandschoenen.

Reden 1: Bescherming tegen hitte

De eerste reden waarom elke lasser een lashandschoenen nodig heeft, is bescherming tegen hitte. De hitte die vrijkomt bij het lassen kan de huid verbranden of het risico op brandwonden vergroten. Lashandschoenen bieden een extra laag van bescherming om ervoor te zorgen dat de lasser niet in contact komt met gevaarlijke hitte.

Reden 2: Bescherming tegen vonken en glasdeeltjes

De tweede reden waarom elke lasser een lashandschoenen nodig heeft, is bescherming tegen vonken en glasdeeltjes. Lassen betekent dat er vonken en glasdeeltjes terecht komen op het werkoppervlak of de lasser. Deze kunnen brandwonden veroorzaken of irritatie van de ogen veroorzaken. Met een lashandschoenen kan de lasser deze kleine deeltjes tegenhouden en voorkomen dat ze zich in de lasser’s huid en ogen verharden.

Reden 3: Bescherming tegen lichamelijk letsel

De derde reden waarom elke lasser een lashandschoenen nodig heeft, is bescherming tegen lichamelijk letsel. Lassen betekent meestal dat de lasser een significant risico op letsel loopt. Door een goede bescherming tegen hitte, vonken en glasdeeltjes te bieden, beperken lashandschoenen de kans op verwondingen.

Reden 4: Verbeterde grip

Een vierde voordeel waarom elke lasser een lashandschoenen nodig heeft, is verbeterde grip. Omdat lashandschoenen gemaakt zijn van materialen met een hoge mate van wrijving, bieden zij goede grip op het werkoppervlak. Hierdoor voorkomt de lasser dat gereedschap, zoals boortangen of laspen, uit de handen glijdt.

Reden 5: Comfort

Tot slot bieden lashandschoenen meer comfort. Hoewel lassers werken met zeer lage temperaturen, is het dragen van lashandschoenen essentieel om comfortabel te werken. Lashandschoenen voorkomen dat de lasser brandwonden of ander ongemak ervaart.

Hoe je een lashandschoenen gebruikt

Om te voorkomen dat een lasser gevaarlijke situaties tegenkomt, is het belangrijk dat hij lashandschoenen goed draagt. Om te zorgen dat het dragen van lashandschoenen zo veilig en comfortabel mogelijk is, is het belangrijk dat je de volgende tips in acht neemt wanneer je een lashandschoenen gaat gebruiken:

  • Het dragen van de juiste maat lashandschoenen is van essentieel belang. De lashandschoenen moeten niet te strak, maar ook niet te los zitten.
  • Zorg ervoor dat de schoen niet te vaak wordt gebruikt. Als je lashandschoenen vaak gebruikt moet je ze regelmatig vervangen om ervoor te zorgen dat ze de de lasser goed beschermen.
  • Reinig de lashandschoenen voor elk gebruik zodat er geen vuil of stof in komt.

Conclusie

Lashandschoenen bieden een essentiële laag van bescherming voor lassers. Of je nu een beginner of een ervaren lasser bent, een lashandschoenen is van cruciaal belang om te voorkomen dat je gevaarlijke situaties tegenkomt. Als je op zoek bent naar de beste lashandschoenen, dan is het een goed idee om de beste lashandschoenen bestellen bij specialisten.