Seniorplein
Image default
Zorg

Koopgids: Seniorenbed aanschaffen

Koopgids: Seniorenbed aanschaffen

Een goede nachtrust is belangrijk. Na een goede nacht slapen begin je namelijk uitgerust aan de volgende dag. Om je nachtrust te stimuleren, is een goed bed is dus essentieel, zeker voor senioren. 

Als senior heb je vaak specifieke wensen als het gaat om de aankoop van een nieuw bed. Daarom zijn uiteindelijk de senioren bedden geïntroduceerd. Het design van deze bedden is compleet afgestemd op senioren, en de beperkingen die ouder worden met zich mee kan brengen. Deze bedden hebben vaak een ideale instaphoogte. Het schoonmaken onder deze bedden is vereenvoudigd doordat de hoogte van het bed versteld kan worden. Dit zorgt er ook voor dat u uw beddengoed makkelijker verschonen.

Deze bedden zijn dus dé uitkomst voor ouderen. In deze blog voorzien wij u met alle informatie die u nodig heeft om het perfecte bed uit te kiezen.

Soorten seniorenbedden

Alle seniorenbedden zijn toch hetzelfde? Nee! Hedendaags zijn er zelfs meerdere soorten seniorenbedden. De seniorenbedden kunnen worden verdeeld in de volgende categorieën:

  • Eenpersoons seniorenbedden

  • Tweepersoons seniorenbedden

  • Hoog laag bed

  • Deelbaar bed

  • Senioren boxspring

  • Elektrisch verstelbare bedden

Welk type bed het beste bij u past is afhankelijk van uw voorkeuren en persoonlijke situatie. 

Kies een bed op basis van uw beperkingen

Er zijn dus veel verschillende types bedden voor senioren, die allemaal andere functionaliteiten met zich meebrengen. Welk type bed is het beste voor u?

Wij raden aan om na te denken over uw wensen betreffende het nieuwe bed. Maak een lijst met beperkingen waar u met het huidige bed tegenaan loopt. Denk ook na over de beperkingen van uw eventuele partner. Vindt u het bijvoorbeeld lastig om uit bed te stappen? Dank kan een hoog laag bed de oplossing voor u zijn.

Hou de volgende vragen in uw achterhoofd tijdens het opstellen van uw wensenlijst:

  • Is een verstelbare instaphoogte handig voor u?

  • Welke extra hulpmiddelen zijn handig voor u (bijvoorbeeld gripstangen)?

  • Moet het bed een bepaalde kleur of stof hebben?

  • Hoeveel mag het bed maximaal kosten?

Sla het matras niet over

Dat een goed bed wonderen kan verrichten weet u inmiddels. Een belangrijk onderdeel van het bed is het matras. Regelmatig wordt dit onderdeel over het hoofd gezien wanneer er gezocht wordt naar een nieuw bed. Het matras is erg belangrijk voor het ligcomfort. Bent u op zoek naar een nieuw bed? Hou dan ook zeker rekening met een goed matras.

Er zijn tegenwoordig speciale matrassen voor senioren. Deze matrassen zijn gericht op het ondersteunen van een broos, verouderd lichaam. Deze matrassen zorgen ervoor dat ouderen geen klachten krijgen, zoals pijn in de rug of pijn in de nek. Dit resulteert in een betere nachtrust, en minder klachten.

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/deelbaar-bed/