Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

Je begrafenis laten verzekeren

Bij een begrafenis komt veel kijken. Het organiseren van de daadwerkelijke uitvaart, de kist en eventueel gedenksteen of urn, het uitnodigen van de nabestaanden en de receptie erna om alles even te laten bezinken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de erfenis verdelen. Naast dat er veel gedaan moet worden om de begrafenis te plannen komen er ook veel kosten bij kijken. Wil jij er zeker van zijn dat jouw geliefden niet in de geldzorgen hoeven te zitten om de begrafenis te kunnen regelen, dan kun je ervoor kiezen een verzekering af te sluiten.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Je begrafenis verzekeren doe je met een uitvaartverzekering. In deze verzekering staat precies beschreven wat er wordt uitgekeerd wanneer je komt te overlijden. Hier gaat het om zowel de hoofdzakelijke punten zoals de kist en de ceremonie tot alle nevenzaken die je aan de uitvaart toe kunt voegen, zoals het regelen van catering tijdens de receptie. Net zoals bij iedere andere verzekering betaal je iedere maand premie om de kosten die uitbetaald worden wanneer je komt te overlijden te kunnen dekken. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken, zoals de leeftijd wanneer je met de verzekering bent gestart, wat voor soort uitvaart je wilt hebben en wat je allemaal verzekerd wilt hebben.

 

Hoe wordt de verzekering uitgekeerd?

Wanneer je naasten gebruik moeten maken van het door jou opgespaarde geld voor de uitvaart wordt het geld direct beschikbaar gesteld hiervoor. Dit kan op twee manieren. Allereerst kan het geld direct gestort worden aan de nabestaanden, zodat zij het geld kunnen gebruiken voor de gewenste begrafenis. De andere manier is dat de verzekeraar zelf aan de slag gaat om alles waarvoor je verzekerd bent te regelen, zodat je nabestaanden nergens meer aan hoeven te denken tijdens de uitvaart. Welke vorm van uitkeren er gebruikt wordt kies je van tevoren op basis van de verzekering.

 

Je begrafenis verzekeren kan een hoop geregel en zorgen schelen, waardoor je nabestaanden veel beter hun verlies kunnen verwerken en jij de uitvaart krijgt die je verdient. Kies daarom een begrafenisverzekering die past bij hoe jij je begrafenis het beste voor je ziet.

 

Kijk op Zeker.com als je meer verzekeringen wilt vergelijken.