Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn half gepolijste edelstenen?

Rubenrobijn.nl is een van de vertrouwde winkels die ruwe edelstenen, half gepolijste edelstenen en sieraden aanbieden. Een ruwe edelsteen is de steen met een natuurlijke vorm en textuur. Er is echter een polijstproces nodig om het duidelijker te maken. Het polijsten is ook bedoeld om een ​​spiegelachtige en gladde afwerking te krijgen. Bovendien is een ander doel van het polijstproces het verwijderen van de krassen uit het slijpproces. Het snij- en polijstproces is vrij moeilijk. Dit komt omdat het materiaal van edelstenen hard is. Verschillende edelstenen zijn kostbaar. Het snij- en polijstproces moet dus zorgvuldig worden uitgevoerd.

 

Het snijproces van edelstenen

Het snijproces heeft tot doel de natuurlijke schoonheid van edelstenen te verbeteren. De meest populaire techniek voor het snijden van edelstenen is facetten. Dit proces kan het uiterlijk van de edelsteen verbeteren door de steen meer licht te laten reflecteren. Het facetproces wordt dus gedaan door het oppervlak van edelstenen met verschillende vormen te snijden. Je kunt het bijvoorbeeld knippen met een ronde, vierkante of ovale vorm. Het facetproces wordt echter alleen gebruikt voor harde edelstenen zoals diamant en saffier. Een andere snijmethode die je kunt gebruiken, is cabochon. Door dit proces wordt de edelsteen afgerond. Vervolgens wordt het bovenop gepolijst.

 

Het doel van het polijstproces

Na het proces van snijden en facetten kunnen de krassen op het oppervlak van de edelsteen verschijnen. Dit proces vereist meer kunstvaardigheid dan wetenschap. Het doel van polijsten is om een ​​spiegelachtig afwerkingsproces te creëren. Polijsten verwijdert de kleine krasjes veroorzaakt door het slijpproces. Er worden verschillende polijstmaterialen gebruikt om de oppervlakken glad te maken. Je kunt bijvoorbeeld tinoxide, chroomoxide, ceriumoxide en korundgrit gebruiken. De polijsters moeten de ronde snelheid kennen en ook de druk om de edelsteen te polijsten. De consistentie van een polijstmiddel is ook een essentieel punt om te overwegen. Op deze manier zal de polijstmachine het meest bevredigende resultaat kunnen krijgen.

 

Waar zijn half gepolijste edelstenen voor?

Na het polijsten van de edelstenen kun je ze als sieraad gebruiken. Houd er rekening mee dat het proces van snijden en polijsten het oorspronkelijke karaatgewicht van de edelsteen kan verliezen. Dan is deze edelsteen klaar om te gebruiken voor sieraden. De prijs van sieraden is afhankelijk van het type edelsteen dat wordt gebruikt. Edelstenen kunnen worden onderverdeeld in edelstenen en halfedelstenen. De voorbeelden van kostbare edelstenen zijn smaragd, diamant, saffier en robijn. Andere edelstenen behoren tot halfedelstenen. Je kunt ervoor kiezen om half gepolijste edelstenen of kant-en-klare sieraden te kopen. Welk type edelsteen je ook wilt kopen, je koopt het eenvoudig bij Ruben Robijn die edelstenen verkoopt.