Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

Beste Apple iPad-tips en -trucs Maart 2022

In dit artikel laten we een paar methoden zien waarop u uw workflow onderweg kunt maximaliseren of gewoon thuis meer uit uw iPad kan halen. Dit zijn de beste iPad-tips en -trucs om u te helpen uw Apple-tablet en de iPadOS-software onder de knie te krijgen.

Toegang krijgen tot de app-switcher

De ipados app switcher is een van de handigste functies van het ipados besturingssysteem. Hiermee kunt u snel en eenvoudig schakelen tussen apps die op uw toestel zijn geopend. Dit kan vooral handig zijn wanneer u veel apps open hebt staan en u snel de app moet vinden die u zoekt.

Multitasken op iPad

iPadOS is een multitasking besturingssysteem dat is ontworpen voor de iPad. Het werd op 18 maart 2019 aangekondigd door Apple Inc. Tijdens de keynote-presentatie op de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) gaf Craig Federighi, senior vice president software engineering, een voorproefje van het nieuwe besturingssysteem. 

Het is mogelijk om één zwevend app-venster (Slide Over-app) bovenop je hoofdapp in iPadOS te laten draaien. Een secundaire app openen: Schuif langzaam omhoog vanaf de onderkant van het scherm van uw iPad totdat het Dock verschijnt > Haal uw vinger van het scherm > Tik en houd het pictogram vast van de app die u wilt laden > Sleep het vanuit het Dock naar het scherm. De secundaire app verschijnt dan bovenop de hoofdapp die je al gebruikte.

Als je iPadOS 15 of hoger gebruikt, kunt u de App Switcher openen en de ene app over een andere app slepen om Split View te starten. U kunt ook een app openen en op de drie stippen bovenaan je scherm tikken om Slide Over of Split View te openen.

Scherm splitsen op iPad

Het splitsen van het scherm op een iPad is een geweldige manier om te multitasken. Je kunt twee apps tegelijk open hebben staan, wat ideaal is als je informatie uit twee verschillende bronnen wilt raadplegen. Als u het scherm wilt splitsen, veegt u gewoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm en selecteert u de app die u wilt gebruiken in de bovenste helft van het scherm

Bescherm je iPad met een tablethouder

Als we een apparaat net nieuw gekocht hebben zijn we meestal zeer zuinig en voorzichtig. Maar hoe langer we onze tablet hebben hoe minder voorzichtig we over het algemeen worden. Zeker als de eerste kras er al op zit maakt de tweede vaak wat minder uit. Waarom voorkomen we niet gewoon dat die eerste kras erop komt? 

De beste manier om uw tablet te beschermen tegen beschadigingen is een tablethouder. Tablethouders zorgen naast extra gebruiksgemak door de standaard voor bescherming tegen vallen, stoten en krassen.

Hoe stel je een focus in?

Een van de geweldige dingen van de iPad is dat je de werking ervan kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Een manier om dit te doen is door de focusinstelling te wijzigen. De scherpstelling bepaalt hoeveel aandacht de iPad besteedt aan wat er op het scherm gebeurt. 

Er zijn drie opties voor de scherpstelling: automatisch, continu, en enkelvoudig. Automatisch is de standaardinstelling en zorgt ervoor dat de iPad focust op wat er op het scherm gebeurt. De continue instelling zorgt ervoor dat de iPad continu scherp stelt op wat er op het scherm gebeurt, terwijl de enkele instelling alleen scherp stelt op wat er gebeurt

Hoe de Vandaag-weergave te bewerken

Scrol omlaag naar de onderkant van de weergave Vandaag en klik op ‘Bewerken’. Vanaf hier kunt u widgets toevoegen en verwijderen, de favorieten wijzigen die bovenaan zijn vastgemaakt en de manier waarop u wilt dat de widgets worden weergegeven, wijzigen.