Seniorplein
Image default
Dienstverlening

5 manieren de begrafenisdienst is nog steeds achter de rug van de tijd

5 manieren de begrafenisdienst is nog steeds achter de rug van de tijd

Ook al hebben we een digitale verbinding op een manier die onze voorgangers zich niet eens hadden kunnen voorstellen, veel van onze begrafenisgewoontes gaan nog steeds terug tot in de eeuwen. Veel van de traditionele begrafenisbenaderingen blijven vandaag de dag nog steeds troost bieden, maar andere zijn meer gewoonte dan hulp en kunnen het begrafenisritueel als een kans om een goed geleefd leven te vieren, wegnemen van onze echte omhelzing.

Hoewel tradities, zoals bezichtigingen of lofbetuigingen, altijd waarde zullen hebben voor familie en vrienden die het leven van een geliefde vieren, betekent dit niet dat elk aspect van de begrafenisdienst voor eonen hetzelfde moet blijven. Bij het werken met gezinnen moet je er rekening mee houden dat deze vijf manieren waarop de uitvaartdienst nog steeds achter de tijd ligt. Het maken van nieuwe tradities kan een prachtige manier zijn om gezinnen vooruit te helpen en hun geliefde het levenshulde te geven dat hij of zij werkelijk verdient.

Traditie #1: Het dragen van Zwart

Hoe komt het dat het verlies van een geliefde vereist dat mannen hun beste zwarte pakken uittrekken (hoe ongemakkelijk ook) en dat vrouwen zwarte jurken aantrekken? Ja, we zijn voorbij de dagen dat van rouwende mensen werd verwacht dat ze maanden na de begrafenis helemaal zwart zouden dragen. Maar het is ook tijd om de kleurkeuze voor een begrafenis te heroverwegen.

Stimuleer een opbeurend eerbetoon aan het leven door mensen te suggereren heldere, opbeurende kleuren te dragen. Als onderdeel van de begrafenis personalisatie, kan de familie zelfs een kleurenschema voorstellen. Hield tante Nancy haar hele leven al van paars? Een meer passende manier om haar te herinneren zou zijn om familie en vrienden te hebben verzameld om haar te vieren die allemaal paars dragen of in ieder geval het toevoegen van een paarse accessoire aan hun outfits.

Uittrekken: DYK? Het dragen van zwarte begrafeniskleding dateert uit de tijd van het Romeinse Rijk, toen mensen in de rouw donkere toga’s droegen. Tegenwoordig geven veel niet-westerse culturen de voorkeur aan andere kleuren bij begrafenissen. Geel is bijvoorbeeld de kleur van de rouw in Egypte, terwijl ze in Korea voor blauw zouden kiezen.

Traditie #2: Verblijf in de begrafenisonderneming

Ja, het kan een beetje uitdagender voor u zijn om te regelen, maar het uitnodigen van de familie om een begrafenisdienst ergens achter de deuren van de uitvaartcentrale te organiseren kan helpen hun ervaring te personaliseren.

Als hun zoon graag wandelt, kunnen ze de dienst in een bebost park houden. Iemand die van bloemen hield, kan beter herinnerd worden in een openbaar park of botanische tuin, zelfs het gazon van de begrafenisonderneming. Een grootouder die meerdere ronden per dag heeft gezwommen kan het grootste deel van zijn leven beter herinnerd worden met een asverstrooiingsceremonie bij een vijver of bij de oceaan. Of de moeder die zich terugtrok naar een huis aan de oever van het meer wil misschien dat haar ceremonie aan het water wordt gehouden met de mogelijkheid dat er op het perfecte moment een blauwe reiger overvliegt.

Traditie #3: Alleen de holdingdiensten voor de traditionele begrafenis

Cremeren is een populaire optie aan het einde van de levensduur, maar dat betekent niet dat de familie moet afzien van het bekijken of de service. Door diensten te hosten voor een gecremeerde geliefde, ervaren vrienden en familie nog steeds de ontmoeting en de uitstorting van de liefde die ze anders zouden kunnen missen.

Mensen samenbrengen om herinneringen te delen en verhalen te vertellen is een belangrijk onderdeel van het rouwproces, en het is een deel van onze taak om er zeker van te zijn dat de families waarmee we samenwerken die kans hebben om hun geliefde volledig te vieren. Sociale herdenkingswebsites kunnen het ook eenvoudig en handig maken voor mensen om hun liefde en steun onmiddellijk te delen, van waar ook ter wereld.

Traditie #4: Het hebben van een levensfeest Onmiddellijk na een overlijden

Het houden van een dienst kort na de dood is een traditie die teruggaat tot de tijd dat onmiddellijke begrafenis een noodzaak was. Natuurlijk geeft het houden van de begrafenis direct na de dood vandaag de dag vaak de broodnodige steun aan de familie. Maar het plannen van het leven eerbetoon voor een tijd waarin mensen echt in staat zullen zijn om aanwezig te zijn en te genieten van de gedeelde herinneringen, lachen en liefde kan een welkome verandering zijn. Ook geeft deze aanpak de familie de tijd om het evenement daadwerkelijk voor te bereiden en te personaliseren, zodat het een echt passende, persoonlijke herdenking is.

Met de populariteit van crematie is het mogelijk om een maand, een jaar of zelfs tien jaar na iemands overlijden een levensfeestdienst te organiseren. Of gezinnen kunnen de liefde blijven delen en zich het geleefde leven blijven herinneren, met een jaarlijks feest.

Traditie #5: Hangen van foto’s op een affichebord

Hoeveel mensen hebben vandaag de dag zelfs papieren exemplaren van hun foto’s? Onze foto’s en video’s zijn digitaal, opgeslagen op onze computers of opgeslagen op sociale media of in de cloud. Help gezinnen om zich te ontworstelen aan het eerbetoon dat eruitziet als een schoolproject op een affichebord door toegang te bieden tot gepersonaliseerde video’s, websites en gedrukt materiaal.

Nodig familie en vrienden uit om hun digitale herinneringen te delen en met begrafenisOne’s Life Tributes-software kunt u eenvoudig gedenktekens van wereldklasse produceren. Met de software kunt u eenvoudig Hollywood-achtige DVD Tribute video’s maken voor de service. Bovendien kunt u voorbij het eenvoudige zwart-wit gefotokopieerde programma met gepersonaliseerd drukwerk gaan om memorial cards of bladwijzers van hoge kwaliteit te maken die ook als aandenken kunnen dienen.

Door gezinnen te begeleiden bij het vinden van manieren om begrafenissen te personaliseren, geeft u mensen een andere manier om hun liefde te tonen en te delen en van de begrafenisdienst een waar feest te maken.

Voor meer info : https://nationaaluitvaartcentrum.nl/

Gerelateerde artikelen

Woon je in Roosendaal ben je opzoek naar een elektricien? schakel dan Elektricien Roosendaal in

inzetbare verkeersregelaar(s)

Professionele loonverwerking voor u