Seniorplein
Image default
Financieel

Het verkopen van je vordering is een belangrijke zet

Het eerlijk verkopen van je vordering kan je doen wanneer je het gevoel hebt dat je een risico loopt dat een andere partij je niet meer gaat betalen. Het kan soms wel gaan om enorme bedragen die je nodig hebt voor het investeren in je bedrijf. Door deze bedragen te laten voor wat het is, kan je misschien bepaald investeringen niet meer doen en dit heeft dus een negatieve invloed op de vordering van je bedrijf. Het succes van je bedrijf moet niet afhankelijk zijn van andere bedrijven en klanten en daar moet je dus een stokje voor steken en zorgen dat je dit soort situaties voor blijft, zodat je hier ook geen oplossing voor hoeft te vinden wanneer het zover is.

 

Slimme keuze

Het verkopen van je vordering kan in dit soort gevallen een zeer slimme keuze zijn. Wanneer je te maken hebt met een bedrijf waar er veel waarde wordt gehecht aan de loyaliteit van je klanten kan dit een zeer zware  taak zijn maar door het over te dragen aan een andere onderneming heb jij hier niets meer mee te maken en moeten de klanten jou niet meer betalen maar betalen ze de tussenpersoon. Jij ontvangt van de tussenpersoon het bedrag van de geleverde dienst of het product min een percentage aan beiddelingskosten.

 

Risico overdragen

Je betaalt dan misschien wel wat kosten aan het bemiddelen als een tussenpersoon, maar je loopt niet meer het risico dat het geheel bedrag niet meer wordt betaald, wat waarschijnlijk een stuk hoger ligt dan de kosten die je moet betalen in totaal aan het bemiddelen van de tussenpersoon. Het verkopen van je vordering is dus een verstandige manier om geen risico te nemen in je bedrijf. Het risico ligt nu namelijk bij een andere en jij hebt hier niets mee te maken.