Seniorplein
Image default
Gezondheid

5 tips voor een gezonde lunch

Het is belangrijk om niet te onderschatten hoe belangrijk de lunch is. Daarom is het ook goed om te zorgen dat je altijd een gezonde lunch kan serveren. Woon je in de buurt van Haarlem? Dan is een lunch bestellen en in Haarlem laten bezorgen altijd een goed idee. Daarnaast vind je hier nog vijf andere tips.

1. Lekker en gezond gaan hand in hand

De eerste tip is dat je vooral ook kijkt naar wat je lekker vindt. Teveel nadruk op gezond kan averechts werken. Een lekkere lunch bestellen is prima te verzorgen, zonder dat het direct ook ongezond moet worden. De specialisten weten precies wat je zoekt om het beste van beide werelden te krijgen.

2. Gemakkelijk gezonde keuzes maken

Een gezonde lunch maken hangt niet zozeer af van wat je eet, maar meer van de vorm waarin je het eet. Denk bijvoorbeeld aan brood of pasta. Kies dan niet voor wit, maar voor volkoren. Wanneer je voor meer granen kiest, dan zal dat je altijd ook meer opleveren. Gezonde keuzes zijn gemakkelijk te maken.

3. Maak het iets groener

Een lunch wordt gezonder wanneer deze groener is. Je voegt dus bij voorkeur wat groente toe aan je middagmaaltijd. Het voordeel hiervan is dat je daardoor wat gemakkelijker aan je 250 gram per dag komt. Dit hoeft dan niet allemaal in je avondmaal te worden gestopt. Met groentes kan je bovendien alle kanten op.

4. Probeer nieuwe dingen uit

Het kan ook helpen om nieuwe dingen uit te proberen. Zo is tegenwoordig bijvoorbeeld de salade op brood heel populair. Het is een goede manier om lekker te variëren. Bovendien kan je er ook direct zeker van zijn dat je dan echt iets gezonds in je lunchtrommel hebt zitten. Wie houdt er nu eigenlijk niet van salades? Dat maakt het dus ook wat simpeler.

5. De juiste afwisseling

Zorg voor de nodige afwisseling. Je maakt regelmatig je eigen lunch, maar je kan ook zo nu en dan een gezonde maaltijd bestellen bij de specialist. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je van alles wat binnen krijgt en je nergens op uitgekeken raakt.