Seniorplein
Image default
Beauty en verzorging

IS RETINOL GOED VOOR ACNE?

Als je je zorgen maakt over het gebruik van retinol op je acne gevoelige huid, let dan goed op. Retinol kan zeker leiden tot een aantal geweldige resultaten, maar je moet wel voorzichtig zijn met de ingrediënten die je kiest. Wees er zeker van dat wanneer je een huidverzorgingsproduct met retinol kiest, het laag-irriterende SKU’s van vitamine A (retinol en/of retinyl palmitaat) bevat in plaats van hoog-irriterende SKU’s van vitamine A (tretinoïne en tazarotene). Met de juiste keuze van ingrediënten kunt u ervoor zorgen dat uw huid helder blijft en vrij van nieuwe puistjes.

Hoewel retinol over het algemeen wordt beschouwd als een geweldig korean skincare ingrediënt, vraag je je misschien af of retinol goed is voor jouw specifieke huidtype. Retinol staat bekend om zijn doeltreffendheid bij de behandeling van fijne lijntjes en rimpels, een ongelijkmatige teint, zonneschade, acne en het verbeteren van de algemene huidelasticiteit – maar het is niet een middel dat voor iedereen werkt. Dus, als je een vette of puistgevoelige huid hebt, zou je dit effectieve actieve ingrediënt dan eens moeten proberen?

Retinol is een bewezen ingrediënt dat huidveroudering tegengaat en de huid herstelt, sterker dan elke andere topische actieve stof. Het heeft zowel exfoliërende als helende eigenschappen, terwijl het ook de huid gladder en strakker maakt. Dit vermindert fijne lijntjes, helpt tegen zonneschade en zorgt voor een mooie egale teint. Retinol helpt poriën ontstoppen om toekomstige puistjes te voorkomen, maar houd er rekening mee dat het acne kan verergeren als je het als een op zichzelf staand product gebruikt en niet als onderdeel van een huidverzorgingsroutine. Bekijk onze Beste Acne Producten voor meer tips.

Retinolen zijn te vinden in veel anti-aging huidverzorgingsformules, maar het is ook een bekend ingrediënt voor het helpen van een huid met acne. Onze oprichtster Kate ontdekte de kracht van retinol toen haar zoon en zij grote verbeteringen zagen in zijn huid met acne door regelmatig retinol te gebruiken. En zo ontwikkelden we Nano Retinol Cream, ons nu best verkopende product. Voor velen, zoals Kate en haar zoon, heeft het geholpen tegen de oneffenheden en puistjes die anderen niet lijken op te merken.