Seniorplein
Image default
Gezondheid

Botox tegen hoofdpijn

Veel mensen hebben vaak last van hoofdpijn. Iedereen heeft er regelmatig last van. Het lastige van hoofdpijn is dat het vaak moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is en wat je er precies aan kan doen. Veel mensen hebben ook last van migraine of spanningshoofdpijn en dit is weer heel wat ander dan een hoofdpijn door vastzittend snot. Het kan dus door heel veel komen en iedereen ervaart het ook anders.

 

De meest bekende vorm van hoofdpijn is migraine. Het is een nare en hardnekkige vorm van hoofdpijn. Ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine. Als je last hebt van migraine heb je niet alleen last van hoofdpijn. Migraine gaat ook vaak gepaard met misselijkheid en braken. Ook ervaren sommige mensen het zien van lichtflitsen. Deze vorm van hoofdpijn heeft vaak een grote impact op het leven en mensen zijn niet instaat om te functioneren als ze last hebben van deze vorm van hoofdpijn.

De meest voor de hand liggende aanpak is het gebruik maken van botox. Iedereen kent botox als het spul dat gebruikt wordt om lippen mee op te vullen. Even los van het feit dat het dat helemaal niet is, is botox tegen hoofdpijn dus een goede manier om hoofdpijn tegen te gaan.

Hoewel de oorzaak van migraine nog niet helemaal bekend is, is het wel gebleken dat botox helpt tegen de klachten. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat botox de spieren doet ontspannen en dus ook in de hoofd. Dit zorgt ervoor dat de spieren niet verkrampen en dit kan betekenen dat de hoofdpijn minder erg wordt. Het is natuurlijk niet zo zwart-wit als hoe het hier staat. Er zijn verschillende soorten migraine. Sommige hebben er sporadisch lastig van en anderen hebben last van chronische migraine. Botox helpt het beste tegen mensen met chronische migraine.

 

Bron : Faceland

Voor meer info : https://faceland.nl/behandelingen/hoofdpijnbehandeling/