Seniorplein
Image default
Aanbiedingen

De meest dure cosmetische ingrepen

Iedereen weet dat plastische chirurgie duur is. Dit is voor veel mensen de reden dat ze niet voor een ingreep kiezen. Maar waarom het zo duur is, is voor veel mensen niet duidelijk. Er zijn namelijk wat factoren die invloed hebben op de prijs voor een cosmetische ingreep, zoals ooglidcorrecties prijzen.

Er zitten natuurlijk veel verschillen tussen de soorten ingrepen. Zo heb je een kleine ingreep waar je plaatselijke verdoving krijgt. Dit is bij botox het geval. Die prijzen zijn een stuk lager dan dat je onder volledige narcose een grote ingreep doet.

Een andere factor is hoe lang een operatie duurt. Kleine ingrepen zijn binnen een half uur klaar. Grotere ingrepen kunnen soms wel drie uur of langer duren. De chirurg wordt ook per uur betaald dus een lange operatie kost ook gewoon wat meer. Voor sommige ingrepen heb je ook manieren om die te doen. De ene soort ingreep kost ook meer omdat er andere materialen worden gebruikt. Je hebt goedkope middelen en dure middelen. Bij een borstvergroting heb je bijvoorbeeld ook soorten implantaten. De prijs van de verdoving kan ook erg verschillen. Hoe duurder de verdoving, hoe sterker en langer het werkt.

De grootste factor van de prijs is de kliniek die je bezoekt. De prijzen verschillen nog al tussen de klinieken. De reputatie van de kliniek is daar een groot voorbeeld van. Als veel bekende mensen naar een kliniek gaan zal de prijs omhoog gaan. Als er veel  vraag is bij een kliniek zal de prijs ook nog hoger worden. Bij goede klinieken zitten goede artsen die veel ervaring hebben. Als de arts al jaren ervaring heeft kan die ook meer vragen. De prijs liposuctie kan zo dan een stuk hoger worden.

De locatie speelt ook een rol. Klinieken in Amsterdam zijn duurder dan ergens anders. In veel landen is het soms ook goedkoper om heen te gaan. Dat heet medisch toerisme. Mensen bezoeken een land omdat daar de expertise hoger ligt of de prijzen juist lager.

Voor meer info : https://faceland.nl/