Seniorplein
Image default
Gezondheid

De voordelen en risico’s van een ooglidcorrectie

Heb jij al eens gekeken naar een ooglidcorrectie? Met slechts een kleine ingreep kun je er namelijk voor zorgen dat je er een stuk jonger uitziet en meer zelfvertrouwen gaat krijgen. Echter is dit slechts een klein voordeel dat je ermee kunt behalen. Er zijn een groot aantal klinieken die gespecialiseerd zijn in deze ingrepen. Een van de klinieken waar je een afspraak kunt gaan maken is ABC Clinic. Maar welke voordelen en risico’s zijn er eigenlijk aan deze ingreep verbonden? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou overzichtelijk bij elkaar.

 

De ooglidcorrectie voor een jongere uitstraling

Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat je er jonger uitziet, zonder dat je hier een grote ingreep voor hoeft te doen. Na verloop van tijd zal de uitstraling in jouw gezicht gaan veranderen en ga je merken dat je meer vel overhoudt. Dit vel hoeft in eerste instantie niet voor nare situaties te zorgen. Echter kan het wel zorgen dat jouw oogleden gaan hangen, waardoor jouw ogen zwaar en vermoeid uit gaan zien. Dit maakt jou vaak ouder in je gezicht dan je zou willen. Door de correctie ga je er dus weer jonger uitzien rondom de ogen.

 

Minder last van hoofdpijn en klachten

De ooglidcorrectie kan echter ook een aantal lichamelijke klachten gaan voorkomen. Doordat jouw ogen gaan hangen, gaan deze namelijk zwaar aanvoelen. In eerste instantie zal dit nog geen problemen geven, maar op den duur kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn. Naarmate het langer aanhoudt, zal het jou van jouw werkzaamheden af gaan houden. Door de correctie wordt alles weer wat omhoog getrokken en hoef je je minder goed te concentreren op het zicht en ben je vaak van jouw hoofdpijnen af. De lichamelijke klachten zijn na de operatie dus gelijk verleden tijd.

 

Duidelijke verwachtingen worden uitgesproken

Bij een ooglidcorrectie wordt altijd gekeken wat er mogelijk is. De correctie wordt daarom ook nooit uitgevoerd zonder alles te bespreken. Zo moet er eerst gekeken worden naar jouw situatie. Aan de hand hiervan zal de verwachting uitgesproken worden. Teleurstellingen zullen hiermee voorkomen worden. Je kunt in sommige gevallen namelijk niet verwachten dat alles er weer helemaal als vanouds uitziet, maar de arts gaat jou hier helemaal in begeleiden. De operatie wordt daarna pas uitgevoerd en kan binnen een korte tijd gedaan zijn. Je hoeft dus niet veel tijd kwijt te zijn aan de operatie.

 

Een aantal risico’s gaan voorkomen

Bij iedere behandeling komen risico’s kijken. Dit is bij een ooglidcorrectie daarom niet anders. Ondanks dat er risico’s voor kunnen komen, zullen deze wel zo klein mogelijk worden gehouden. Het is namelijk geen al te intensieve ingreep. Waar je voornamelijk op moet gaan letten is de verzorging van de wond. Er mogen namelijk geen infecties op gaan treden. Als je een infectie bij jouw oog hebt, kan het namelijk wel voor grotere problemen gaan zorgen. Door een goede nazorg toe te passen kun je deze risico’s voorkomen en is het genieten van het verkregen eindresultaat.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Zo krijg je je stralende lach terug

Sportmassage in Zaandam nodig?

Bezoek voetenvrouw Karin, medisch pedicure in Amsterdam oost