Seniorplein
Image default
Gezondheid

Goede mondzorg voorkomt tandvleesproblemen

Ontstoken tandvlees is een vervelende aandoening. Het zorgt voor irritatie tijdens het eten en levert pijn op bij het tandenpoetsen. Tandvlees kan ontstoken raken door de aanwezigheid van bacteriën in de mond. Deze veroorzaken tandplak, terwijl de afvalstoffen die zij uitscheiden invloed hebben op de gezondheid van het tandvlees.  Als het tandvlees gezond is, heeft het een lichtroze kleur en ligt het strak om de wortels van je tanden en kiezen. Geïrriteerd tandvlees trekt zich terug en kan tijdens het poetsen voor bloedingen zorgen. Dit zijn de eerste aanwijzingen van een ontsteking. Rokers, zwangere vrouwen en diabetespatiënten zijn extra gevoelig voor ontstoken tandvlees.

Tandvleescheck voor risicogroepen

Voor mensen die vallen binnen de risicogroepen met een verhoogde kans op een tandvleesontsteking is een extra goede gebitsverzorging vereist. Zij doen er goed aan om te vragen om een tandvleescheck, bijvoorbeeld bij de de gerenommeerde praktijk voor mondzorg te Culemborg. Zo ben je er op tijd bij als zich tandvleesproblemen ontwikkelen en voorkom je dat lichte klachten leiden tot een zware ontsteking. Overigens kan de kans op een ontsteking ook toenemen door stress en bepaalde medicijnen.

Voorzorgsmaatregelen tegen tandvleesontsteking

Een goede mondhygiëne betekent meer dan slechts het tweemaal daags poetsen van de tanden. Om ontstekingen aan het tandvlees te vermijden moeten bijvoorbeeld ook de ruimtes tussen de tanden dagelijks worden gereinigd. Een tandenborstel volstaat hiervoor doorgaans niet. Hiervoor zijn fijnere hulpmiddelen beschikbaar, waaronder tandenstokers, flosdraad of ragertjes. Tandartsen als de Culemborg tandarts kunnen je alles vertellen over gebitsreiniging, de verzorging van het tandvlees en het voorkomen van ontstekingen.

Voor meer info : http://www.tpculemborg.nl/

Gerelateerde artikelen

Hernia genezen zonder operatie

Wat doet een fysiotherapeut?

Lekker losjes en zorgeloos met de Fysiotherapeut in Kampen