Seniorplein
Image default
Horeca

Traditionele High Tea volgens Engelse wijze

Wat is een High Tea?

Afternoon Tea is onmiskenbaar en een echt Brits gebruik dat wereldwijd bekend is en dateert uit het 19e-eeuwse Engeland.

De “History of Afternoon Tea” crediteert Anna, de 7e hertogin van Bedford. Het diner werd pas rond 21.00 uur geserveerd, waardoor de Hertogin hongerig bleef. Ze bestelde thee, brood en gebak in haar kamer. Deze gewoonte werd gevangen en de high tea werd geboren.

Een traditionele high thee begint met vingersandwiches, gevolgd door scones met boter, jam en / of room, vervolgens cake en, natuurlijk thee.

 

Simpele broodjes

‘S Middags thee begint met broodjes die meestal worden gemaakt met dun gesneden brood en vaak met de korstjes verwijderd. Er zullen meestal zowel witte als bruine broodsandwiches zijn.

Een aantal traditionele vullingen voor middagtheesandwiches kunnen zijn:

  • Beboterd brood met dun gesneden komkommer.
  • Dunne plakjes gekookte ham en een beetje mosterd
  • Egg mayonaise
  • Kroning Kip
  • Rosbief
  • Kaas en augurk
  • Tonijn
  • Zalm ingeblikt met of zonder komkommer

 

Scones, Jam en Cream

Super lichte, warme scones volgen op van de broodjes. De scones kunnen gewoon zijn, fruit of kaas. Gewoon of fruit zal zowel boter, jam en / of room vereisen, en voor de kaas alleen met boter.

  • Traditioneel Scone-recept
  • Fruit Scones
  • Irish Scones Recept
  • Wat is Clotted Cream
  • Aardbeienjam Recept

 

Heerlijke cakes en taarten

De laatste gang in een traditionele afternoontea is de cake – ofwel plakjes van een grote cake, cupcakes of kleine ijstaarten (ook gekend als Fancies) en afhankelijk van hoe hongerig of decadent je je voelt, een plak of twee van een taart.

Probeer een aantal (een of twee genoeg) van het volgende op te nemen:

  • Chocoladetaart
  • Rijke fruitcake
  • Battenberg Cake
  • Gemarmerde koffie cake
  • Chocolade Cup Cakes


Taartjes kunnen zijn:

  • Bakewell Tart
  • Yorkshire Curd Tart
  • Egg Custard Tart
  • Citroen taart

 

Een paar extra traditionele recepten

Er zijn traditionele recepten voor een afternoon tea en er zijn, zoals altijd, die eigenaardigheden van lokale traditie, familiedouane of persoonlijke smaak waarbij recepten buiten de norm vallen. Sommige, vaak in Schotland, bevatten ook een hartig gerecht, niets zwaars, alleen een gerecht van het snacktype om alle zoetheid in balans te brengen.

Recepten om te overwegen:

  • Engelse muffins
  • Zachte, warme trompetten
  • Spicy Sausage Rolls
  • Welsh Rarebit
  • Eccles Cakes
  • FlapJack Recept
  • Rock Cakes

 

De thee

Groot-Brittannië en Ierland drinken meer thee dan ergens anders in de wereld en het is geen wonder dat het de focus is van een afternoontea. Thee in Groot-Brittannië en Ierland is bijna een kunstvorm. Natuurlijk, er is de ’throw-the-tea-bag-in-the-cup’-methode, maar voor degenen die een afternoontea erg op prijs stellen, is het belangrijk om het juiste deel van de thee goed te drinken.

  • Thee in Groot-Brittannië
  • Hoe de perfecte kop thee te maken
  • Tassen of los?
Voor meer info : https://www.oranjerieruurlo.nl/restaurant/high-tea