Seniorplein
Image default
Auto's en Motoren

Je auto verzekeren bij ASR Nederland

Een autoverzekering moet je in alle landen van de Europese Unie verplicht aanschaffen. In Nederland is dit opgenomen in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. De autoverzekering dient om de schade aan je auto of de schade die veroorzaakt is door jouw auto te verzekeren. Een autoverzekering bestaat over het algemeen uit drie delen: de aansprakelijkheid, de beperkte casco en volledige casco. De aansprakelijkheid is hierbij wettelijk verplicht, waardoor je altijd op zijn minst een WA-verzekering moet afsluiten.

ASR Nederland

Je auto verzekeren kun je ook doen bij verzekeraar ASR. De verzekeringsmaatschappij biedt een flink scala aan financiële diensten aan, zoals levensverzekeringen, hypotheken, beleggingen, maar dus ook schadeverzekeringen. Sinds 2008 is ASR in handen van de Nederlandse staat als gevolg van de toenmalige economische crisis. ASR Nederland is het resultaat van meerdere fusies, waardoor namen als Europeesche Verzekeringen en Fortis ook binnen ASR vallen.

Aanvullende dekkingen

Naast de basispakketten heeft ASR ook een aantal aanvullende dekkingen, zoals: 

  • Mogelijkheid om eigen risico aan te passen;

  • Ongeval inzittenden;

  • Pechhulp;

  • Rechtsbijstand motorvoertuigen;

  • Schade aan ingebouwde extra’s;

  • Schade inzittenden;

  • Verzeker de aankoopwaarde 1, 2 of 3 jaar;

  • Verzeker de nieuwwaarde 2 of 3 jaar;

  • Vrije keuze herstel.

De voor- en nadelen van een autoverzekering bij ASR

Wanneer je jouw auto verzekert bij ASR, betaal je geen hogere premie bij schade zonder jouw toedoen. Je krijgt pakketkorting, wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij de maatschappij afsluit. Sluit je meerdere autoverzekeringen af, dan krijg je tot maar liefst 25 procent korting. Het enige nadeel dat je auto verzekeren bij ASR met zich meebrengt, is dat de verzekeraar geen no-claim beschermer aanbiedt.

Klaar om je auto te verzekeren?

Op autoverzekering.nl kun je de autoverzekeringen van ASR met elkaar vergelijken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook biedt de onafhankelijke vergelijkingswebsite nog 27 andere verzekeraars aan. Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice, die zes dagen per week je graag te woord staan.