Seniorplein
Image default
Bedrijven

Een goede SEO tekst schrijven, hoe doe je dat?

Een SEO tekst schrijven is nou eenmaal niet makkelijk. Soms kun je uren lopen ploegen op een goede tekst en vervolgens is er niemand die hem leest. Dat is erg jammer, want het heeft je waarschijnlijk een hoop tijd gekost om deze tekst te schrijven. Daarom zijn er een aantal tips, waardoor jouw SEO teksten wel gelezen wordt en hoog in de rang van Google eindigt, zodat je meer bekendheid kan krijgen met je teksten.

De titel
De titel van een SEO tekst is misschien wel het belangrijkste van de hele tekst. Door een goede en pakkende titel bereik je meer mensen. In de titel plaats je dan ook de zoektermen waar je tekst over gaat. Wil je bijvoorbeeld een tekst schrijven over een goedkope vakantie in het noorden van Spanje, gebruik dan de woorden ‘goedkoop vakatie noorden Spanje’ in je titel. Hierdoor krijg je de bezoekers op je site, die ook echt op zoek zijn naar een vakantie in Spanje en niet de bezoekers die op zoek zijn naar een vakantie in Portugal.

 

Bepaal je zoektermen
De zoektermen die je in je SEO tekst verwerkt, kunnen het verschil maken tussen een goede en een minder goede tekst. Een goede zoekterm sluit aan op je tekst en datgene wat je wil vertellen in de tekst. Wil je bijvoorbeeld een tekst over tijgers schrijven, dan helpt het niet om tien keer het woord ‘leeuw’ in je tekst te laten terug komen. In een tekst over tijgers kun je beter de termen ‘brullen’ ‘tijgers’ en ‘katachtigen’ gebruiken. Hierdoor heb je meer kans dat de zoektermen gevonden worden.

 

De plaats van de zoektermen
Het is je vast wel eens overkomen dat je naar iets zoekt op Google en in de beschrijving onder de site zelf precies ziet waar je naar op zoek bent. Als je dan op de site bent aangekomen, kun je de betreffende passage nergens weervinden. Om deze reden is het erg belangrijk dat je de zoektermen op de juiste plek in de tekst plaatst. De belangrijkste informatie plaats je dan ook zo ver mogelijk bovenaan in de tekst. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurd? Dan kun je de website teksten laten schrijven door een professionele tekstschrijver.

Voor meer info : http://www.textmakelaar.nl