Seniorplein
Image default
Bedrijven

Zoekmachine adverteren

Zoekmachines adverteren of terwijl SEA (search engine advertising) is een onderdeel van online marketing. Advertenties in een vorm van een tekst en afbeeldingen worden geplaatst op een zoekmachine zoals Google, Bing en Yahoo. Deze advertenties verschijnen dan vooraanstaand in de SERP’s (Search Engine Result Page). Deze manier behoort tot de belangrijkste inkomstenbron voor aanbieders van zoekmachines. Adverteren via zoekmachines is een kosten effectieve manier om bedrijven en/of merken zichtbaar te maken. Op Bing en Yahoo verschijnen de zoekmachine advertenties meestal boven, onder of naast de zoekresultaten. Google daar in tegen toont de advertenties alleen boven en onder de zoekresultaten. 

Hoe werkt zoekmachine adverteren? 

Zoekmachine advertenties maken gebruik van een veiling gebaseerd systeem, waarbij adverteerders bieden op bepaalde zoekwoorden die relevant zijn voor hun product of dienst. Het verschil tussen de bieding en klikken kan soms tegenvallen. Misschien heeft u €100 geboden voor een zoekwoord groep. Dit betekend niet dat er €100 in rekening wordt gebracht voor elke klik op je advertentie. De selectie van de zoekwoorden wordt bepaald bij welke zoekopdrachten uw advertenties wordt weergeven. Door de juiste zoekwoorden te kiezen kan uw advertentie ook hoger scoren en minder kosten. Hoe specifieker de zoekwoorden zijn hoe meer er geklikt wordt op de advertenties die bijvoorbeeld boven aan staan. 

Beste advertentietechnieken voor zoekmachines. 

Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo laten mensen denken dat het voeren van campagnes met zoekadvertenties een makkelijk project is. Wat ze niet laten zien is dat er veel bij komt kijken om een advertentie campagne effectief en succesvol te maken. Natuurlijk kun je een advertentie opzetten en deze laten lopen zonder de presentaties bij te houden. De tactiek achter het adverteren zit hem in het draaiende houden van meerdere advertenties. De advertenties moeten goed aansluiten op zoekwoorden die de mensen gebruiken op de zoekmachines. Op deze manier biedt je de juiste advertenties aan en zijn de gebruikers van de zoekmachines geneigd om sneller de advertenties te gebruiken. Wil je zeker weten dat je campagnes goed zullen lopen? Je kanGoogle Ads uitbesteden bij een bureau voor een goed resultaat.