Seniorplein
Image default
Bedrijven

Nederlandse kinderen spelen veel minder buiten

Het is een feit dat de Nederlandse kinderen van dit moment veel minder buitenspelen dan voorheen. Even een balletje trappen of ouderwets verstoppertje spelen gebeurt amper meer. De jeugd houdt zich namelijk tegenwoordig veel meer bezig met andere hobby’s. De andere hobby’s spelen zich namelijk te veel binnen af.

                                                  

De grootste hobby is op dit moment gamen. Gamen is vooral razend populair onder de jongens. Het voordeel aan gamen is dat de jongeren niet uit hun comfort-zone hoeven te stappen. Dit zorgt ervoor dat de jongeren uren binnen spenderen. Een ander nadeel van de games is dat deze steeds beter worden. Hierdoor kunnen de jongeren uren blijven spelen, zonder zich daadwerkelijk te gaan vervelen. De games zijn zelfs zo goed, dat jongeren verslaafd kunnen raken. Een game-verslaving neemt enorme nadelen met zich mee, zowel op fysiek- als mentaal gebied.

 

Al dat gamen en binnen zitten is niet goed voor de jongeren. Het fysieke contact met andere kinderen ontbreekt enorm. Ook kunnen de ogen eronder leidden, want dat scherm voor je gezicht is simpelweg niet goed voor je.

 

De jongeren moeten hierom langzaam naar buiten worden gebracht. Dit zal niet in een keer gaan lukken. Het is daarom erg belangrijk dat je de jongen gaat stimuleren om buiten te spelen. Je kan moeilijk tegen het kind zeggen dat hij of zij nu naar buiten moet. In het beste geval zal het kind weer naar binnen gaan. Het kind stimuleren is moeilijker dan dat het klinkt.

 

Er zijn een aantal manieren waarmee je uw kind kan stimuleren. Een van die manieren is door een bepaalde stimulerende aankoop te doen. Je kan hierbij denken aan het kopen van een tuin schommel of een houten zandbak. Dit zorgt er namelijk voor dat je kind buiten wat te doen heeft, en dus niet zelf naar vermaak hoeft te gaan zoeken. Zo’n aankoop is vaak een goed begin om te laten zien dat buiten ook plezier te beleven is.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl