Seniorplein
Image default
Bedrijven

Werk en priveleven

Sommige mensen werken om te leven en andere leven om te werken. Een goede balans tussen het privéleven en het werk is van essentieel belang voor jezelf en je welzijn. Het is belangrijk om deze twee dingen goed gescheiden te houden. Wanneer je op je werk bent is het namelijk erg belangrijk dat jij je alleen bezighoudt met je werk en niet te veel met je privé leven bezig bent. Wanneer je thuis bent geld dit natuurlijk andersom. Het is belangrijk dat het niet te veel overloopt omdat dit niet goed is voor je werk en ook niet voor je privé leven. Door het vinden van een goede balans leer jij om goed te switchen tussen deze twee dingen. Je bent op je werk namelijk veel vitaler wanneer je thuis niet ook nog bezig bent met het werk. Een outplacementbureau geeft de mogelijkheid om je te helpen met dit soort dingen.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen wat je precies wilt gaan doen met je carrière. Het is goed om te bepalen of je tevreden bent met je huidige positie binnen het bedrijf of dat je nog wilt doorgroeien. Hierbij moet je kijken of er ook doorgroeimogelijkheden zijn of dat dit het hoogst haalbare zal zijn voor jou binnen dit bedrijf. Wanneer deze dingen bekijkt is het dus belangrijk om te weten of je nog zou willen doorgroeien of dat jij tevreden bent met wat je bereikt hebt en het naar je zin hebt met deze baan. Misschien heb je geen ambitie meer om carrière te maken en is dit een baan waar je jezelf lange tijd zit werken.

Je werk en privé leven gescheiden houden kan bij sommige banen erg moeilijk zijn. Bij sommige mensen blijft het werk nog door het hoofd spoken wanneer zij de werkdeur allang achter zich gesloten hebben. Bij sommige banen zal dit meer zijn dan bij andere maar toch is het belangrijk om dit altijd goed los te laten wanneer je thuis bent. ’s Avonds relaxen en uitrusten is namelijk erg belangrijk om de volgende dag weer fit en met vitaliteit voor de dag te komen.

Voor meer info : http://carrierepoort.nl

Gerelateerde artikelen

Codering: een uitstekende uitvinding

Nieuwe bloeddrukmeter kopen?

Verlaag uw maandelijkse kosten