Seniorplein
Image default
Onderwijs

Dansen op school: een sportieve, muzikale én kunstzinnige activiteit

Culturele activiteiten op de middelbare school

Vrijwel iedere middelbare school organiseert regelmatig activiteiten die het vaste curriculum aanvullen. Logisch: de ontwikkeling van jongeren vraagt nou eenmaal om meer dan de kennis en vaardigheden die aan bod kunnen komen tijdens een doorsnee lesdag. Omdat culturele en kunstzinnige activiteiten echt iets toevoegen, kiezen veel middelbare scholen ervoor om eens in de zoveel tijd vakprofessionals in huis te halen om onvergetelijke activiteiten op school neer te zetten voor hun leerlingen.

Jongeren in beweging helpen

Op school moeten jongeren vooral stilzitten en ook in het dagelijks leven ligt gevaarlijk veel op de bank hangen op de loer. Doordat jongeren tegenwoordig een groot deel van hun ontspanning en hun sociale leven online vinden, komen ze minder als vanzelfsprekend in beweging dan vroeger. Maar daar hoeven we ons natuurlijk niet bij neer te leggen! We hebben namelijk voldoende mogelijkheden in huis om jongeren te laten zien dat bewegen hartstikke leuk is. En dingen die jongeren leuk vinden om te doen, gaan ze natuurlijk ook uit zichzelf opzoeken.

Dans: een combinatie van sport, kunst en muziek

Dans is misschien wel de beste manier om jongeren in beweging te krijgen. Mensen zijn namelijk gemaakt om te dansen! Als je daar bewijs voor wilt, hoef je alleen maar een vrolijk muziekje op te zetten en te proberen om je lichaam helemaal stil te houden. Dat is bijna niet te doen! Dansen is dus ontzettend gewoon en tegelijkertijd heel bijzonder: het bewegen houdt je lichaam fit, de muziek prikkelt je hersenen en het is ook nog eens een prachtige (en veelzijdige!) kunstvorm. Dansworkshops op middelbare scholen zijn dan ook ontzettend populair.

Dansworkshops op school

Dat mensen gemaakt zijn om te dansen, wil ook zeggen dat iedereen het kan. Natuurlijk doet niet iedereen even makkelijk de moeilijkste danspasjes. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Uiteindelijk gaat dansen om het volgen van je gevoel en lekker bewegen op muziek. Bij Kleinkunstig werken we precies met dat doel met professionele dansdocenten in alle denkbare dansvormen. Deze ervaren krachten weten precies hoe ze leerlingen moeten helpen om zich over hun onzekerheden heen te zetten en op een positieve manier aan de slag te gaan met hun lichaam. Voor een onvergetelijke danservaring!

https://www.kleinkunstig.nl