Seniorplein
Image default
Bedrijven

Blije koeien

Onderzoek laat zien dat koeien met een naam meer melk produceren dan koeien zonder naam. Dit komt doordat de koe met naam als een individu wordt behandeld en de koe zonder naam niet. Wanneer een koe als individu behandeld wordt zal deze ongeveer 3.5% meer melk produceren dan wanneer de koe niet als individu behandeld wordt. De koe voelt zich namelijk blijer en lekker in zijn vel, waardoor ze zorgen voor meer melkproductie. Het is dus goed voor de boer om zijn koeien om een goede manier te behandelen doordat het de melkproductie stimuleert. Het is daarom van belang om hier genoeg aandacht aan te besteden.

De stalinrichting heeft bijvoorbeeld veel invloed op de stemming van de koeien. Wanneer de stalinrichting goed en fijn is voor de koe, voelt de koe zich ook fijner en zullen ze meer melk produceren. Daarnaast kan je een koeborstel aanschaffen om de koeien mee te borstelen. Het is een soort borstelapparaat waar de koeien tegen aan kunnen gaan staan. Op deze manier wordt de koe gereinigd en het zorgt voor ontspanning bij de koe doordat het als een massage aanvoelt. Daarnaast zorgt het voor een betere doorbloeding bij de koeien en krijgen ze een actievere stofwisseling. De kans op huisuitslag, parasieten en jeuk wordt ook verminder door het gebruik van een koeborstel. Wanneer je wilt dat je koeien meer melk produceren, kan een koeborstel hier aan meehelpen.

De Europese Unie is al lange tijd bezig met regels omtrent het welzijn van koeien in stallen in Europa. Zij willen het welzijn van de koe en de stallen verbeteren. Daarnaast zijn er regelingen die ervoor zorgen dat boeren verplicht worden om de uitstoot te verminderen. Naast de regels voor het welzijn moeten de boeren dus ook bezig zijn met de uitstoot vermindering. Handel en adviesbureau Wijsman kan helpen met het verminderen van de uitstoot en het welzijn van de dieren door stalinrichting en het geven van agrarisch advies.

Voor meer info : http://wijsmanhandelenadvies.nl