Seniorplein
Image default
Bedrijven

Mijn ervaringen met een slechte nalatenschap

Wat laat je achter wanneer het zover is? Niemand die plant het om dood te gaan en je weet nooit wanneer het zover is. Daarom is het belangrijk om jezelf erop voor te bereiden wanneer het nog kan. 

 

Regel een goede nalatenschap

Wanneer je dit niet doet dan kun je namelijk de mensen waarvan je het meeste houdt in schulden of zelfs in een ruzie achterlaten.

Bij mijn eigen schoonfamilie was dit tweede het geval. Nog voor het overlijden leek alles goed geregeld. Maar na het overlijden bleek dat er toch nog een schuld stond bij een familielid. Er was geld uitgeleend aan een van de kinderen van de overledene.

Deze hechte familie is door deze schuld uit elkaar getrokken. Volgens degenen van wie de schuld was, was de schuld namelijk al afbetaald. Dit was echter niet goed geregeld met de nalatenschap. De andere kinderen hebben hem met de rechtmatige druk gedwongen deze schuld af te betalen. Hierdoor is de hele familie uit elkaar gevallen en is er een jarenlange ruzie ontstaan.

Ze kregen geld toe van de overledene maar kregen onderling ruzie om wie wat kreeg. Het lijkt een scenario wat ver weg van je eigen realiteit ligt. Maar het ligt dichterbij dan je denkt. Geld heeft sterke invloed op het gedrag van mensen.

Daarom is het des te belangrijker om de nalatenschap goed te regelen zodat dit soort scenario’s te voorkomen.

Voor meer info : http://www.nalatenschap.trade