Seniorplein
Image default
Rechten

Scheidingsadvocaat Den Bosch

Woon je in Den Bosch en ga je scheiden? Scheidingsadvocaten kunnen je begeleiden tijdens de echtscheidingsprocedure. Hebben jullie hulp nodig bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant, informatie nodig over het ouderschapsplan of hebben jullie dit al opgesteld en zoeken jullie naar een scheidingsadvocaat Den Bosch die het echtscheidingsverzoek indient bij de rechtbank? Een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat Den Bosch weet van de hoed en de rand. Deze ondersteuning van een advocaat helpt je door de juridische rompslomp van een echtscheiding. Tijdens de afwikkeling van het huwelijk zijn er een hoop zaken die onderling geregeld moeten worden. Zeker als er bijvoorbeeld een eigen onderneming is, schulden zijn of er onduidelijkheden zijn over het pensioen is deze ondersteuning van een scheidingsadvocaat Den Bosch onmisbaar. Wacht dan ook niet te lang met het benaderen van een advocaat.

Een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat Den Bosch of ieder een eigen advocaat?

Idealiter gaan jullie op goede voet uit elkaar. Dit scheelt niet alleen een hoop frustratie en onduidelijkheden, maar scheelt ook nog eens in de portemonnee, aangezien jullie gezamenlijk een scheidingsadvocaat Den Bosch kunnen inhuren en de kosten kunnen delen. Ook als jullie in hoofdlijnen er uit zijn, maar de laatste puntjes op de i willen zetten, kan er gekozen worden voor een gezamenlijke advocaat of mediator. Ieder een eigen scheidingsadvocaat is alleen van toepassing als het jullie (zelfs met de hulp van een mediator/scheidingsadvocaat) er niet uitkomen en de onderhandelingen vastlopen. De echtscheidingsadvocaten zullen dan het contact overnemen en samen met de “tegenpartij” het echtscheidingsconvenant vormgeven. Doordat jullie beide een eigen echtscheidingsadvocaat nodig hebben, zullen ook de kosten oplopen. Probeer er dan ook samen op een positieve manier uit te komen (zeker als er kinderen in het spel zijn).

Echtscheiding aanvragen

Het aanvragen van een echtscheiding bij de rechtbank kan alleen gedaan worden door een scheidingsadvocaat. In de meeste gevallen gebeurt dit via een gezamenlijk echtscheidingsverzoek. Het is ook mogelijk om eenzijdig een scheiding aan te vragen. Je advocaat zal dan het verzoek indienen bij de rechtbank en eventueel al meteen het echtscheidingsconvenant meesturen. De rechtbank zal je dan oproepen (samen met je scheidingsadvocaat) voor een zitting. Jouw echtscheidingsadvocaat zal je dan informeren over zaken die je op de zitting kunt verwachten. Heb je een vraag over een scheiding aanvragen of wil je graag een vrijblijvend gesprek met een advocaat? De meeste scheidingsadvocaten hebben een gratis intake, zodat je kosteloos je vragen kunt stellen. Uiteraard bepaal jezelf of je in zee gaat met de betreffende echtscheidingsadvocaat Den Bosch.