Seniorplein
Image default
Gezondheid

Het gebruik van propolis voor gezondheids doeleinden

Propolis zalf is het bijenproduct in de vorm van een crème die 30% propolis bevat. Deze crème wordt meestal gebruikt om infectie op wonden te voorkomen. De propolis-crème kan het genezingsproces van de wond versnellen. Een ander gebruik van deze crème is om huidirritatie te behandelen die wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dit bijenproduct is nuttig voor huidbescherming en desinfectie. Sommige studies stellen dat propolis kan worden gebruikt voor de behandeling van kanker. Propolis bevat krachtige verbindingen die nuttig zijn voor je gezondheid. Het bevat bijvoorbeeld krachtige antiseptische, antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen. Je kunt de gedetailleerde functies van propolis hieronder bekijken.

 

Propolis als een antiseptische en antibacteriële eigenschap

Propolis-zalf kan worden gebruikt voor antiseptische omdat het antimicrobiële eigenschappen bevat. Dit bijenproduct kan worden gebruikt om infectie te voorkomen wanneer je huid gewond raakt. Het behandelen van je wond met propolis kan het genezingsproces versnellen. Bijen gebruiken propolis om hun netelroos te verzegelen. Deze stof kan hun bijenkorf beschermen tegen microbiële infectie. Propolis wordt aanbevolen voor mensen met antibioticaresistente bacteriën. Als gevolg van het te veel voorschrijven van antibiotica, kunnen sommige bacteriën in je lichaam zich ontwikkelen. Deze bacteriën kunnen niet worden gedood door het gebruikelijke antibiotica recept, maar sommige onderzoeken tonen aan dat propolis tegen deze bacteriën kan vechten.

 

Koortsblaasjes en ontstekingen behandelen

Propolis is een effectieve behandeling voor koortsblaasjes of herpes labialis. Als je aan deze ziekte lijdt, kun je vijf keer per dag propolis crème aanbrengen. Deze behandeling kan de pijn verminderen. Bovendien zal de koortslip sneller kunnen genezen. Daarnaast kun je propolis ook gebruiken om zwelling of ontsteking te genezen. Het kan ook een effectief medicijn zijn om pijn in je mond te behandelen. Je kunt je mond spoelen met propolis om de pijn te genezen. Propolis wordt al sinds de oudheid gebruikt voor geneeskrachtige eigenschappen.

 

Veiligheidszorg bij het gebruik van Propolis

Propolis is eigenlijk veilig, maar sommige mensen zijn soms allergisch voor dit product. Als je allergisch bent voor bijenproducten, mag je geen propolis gebruiken. Dit product wordt ook niet aanbevolen voor mensen met astma. Het kan irritatie van je huid veroorzaken. Dus voordat je propolis op de wond aanbrengt, moet je controleren of je een allergie hebt of niet. Je kunt de zalf op je huid smeren. Als de huid rood wordt, moet je het gebruik van dit product vermijden. Bovendien mag propolis niet worden geconsumeerd door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Bovendien is propolis ook niet veilig voor mensen met een bloedende aandoening.

Gerelateerde artikelen

Goed geholpen door Herniaklikiek

Wat doet een ergotherapeut?

Kerst met een kersttrui