Seniorplein
Image default
Tweewielers

E-bikes & vakantie

E-bikes en vakantie gaan ongelooflijk goed samen. Er is zoveel meer te doen als je de e-bike meenemen. Dit zijn 5 tips om beide te combineren en zo het beste van beide werelden te krijgen met een amslod e bike dames:

 

Plan een uitstapje van een halve dag en rij met de e-bike richting je bestemming. Keer om bij de picknickplaats en rij terug naar de camping om je tent op te zetten. Doe het omgekeerde en neem de tent mee en keer uiterlijk voor de volgende nacht terug. Kies e-bikes met motoren onder de 20 kW. Na 20 km moet de motor van de e-bike afnemen en kun je comfortabel langere afstanden rijden, deze tip kreeg ik uit Amslod fietsen ervaringen.

 

Frequente e-bike ritten (tussen 5 – 8 km per rit) zijn veilig, maar kunnen problematisch zijn voor gezinnen met kinderen (zowel kinderen als volwassenen). Een gezinsreis moet een combinatie zijn van wegrijden en terugrijden op de e-bike.

 

De accu is het hart van de fiets

Controleer indien mogelijk de lading van de accu. Sommige accu’s van e-bikes hebben een beperkt energiegebruik van ongeveer 2 – 4 uur. De batterij moet worden opgeladen voordat u aan de rit begint, anders valt de motor op het verkeerde moment uit. Een snelle rit met een e-bike duurt ongeveer 20 minuten om de batterij op te laden en de motor op het picknick punt op te laden. Na 2 uur kan de fiets tot 80% van zijn batterij opladen.

 

Het rijden op gemotoriseerde fietsen is nog steeds een beetje gevaarlijk. Er zijn veel beperkingen op waar e-bikes zijn toegestaan in Zwitserland. Alle gemotoriseerde fietsen zijn niet welkom in het centrum van de stad en harder dan 20 km/u rijden is aan banden gelegd. Als u toch van plan bent een e-bike te gebruiken om op verkenning te gaan en niet zeker weet waar u hem mag gebruiken, kijk dan op de website van uw plaatselijke stad.

 

Als je gemotoriseerd rijdt en een paar uur de tijd neemt om een berg te verkennen, neem dan de dag vrij op de fiets als je kinderen bij je hebt. Neem de picnic mee (soms heb je geen keuze).

 

Bezoek de websites van de volgende regio’s en geef ze de kans om uw vragen te beantwoorden voordat u een keuze maakt. Al deze regio’s zijn mountainbike-bestemmingen en bieden een geweldige kans om de bergen te verkennen.

 

Warm weer op komst! Als het te warm of te koud is om naar buiten te gaan, vergeet dan niet dat het vakantie is! Nog meer info? Bekijk dan even Online reviews Amslod.