Seniorplein
Image default
Tweewielers

Stella Livorno Steps de Seniorenfiets

Een jonge topper onder de elektrische fietsen is de Stella Livorno Steps. In recente tests is deze fiets vaak tevoorschijn gekomen als de fiets die de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit laat zien. De e-bike voor dames heeft dan ook alle elementen die de elektrische fietsen van Stella zo succesvol maken en dan nog een beetje extra. Dat maakt het ook leuk om te bekijken wat het nu precies is wat deze fiets zo gewild maakt. De pluspunten zijn op verschillende fronten te vinden. Daarmee springt de fiets er echt uit ten opzichte van alle concurrenten op de markt.

Alles gaat vanzelf

De Stella Livorno Steps maakt het rijden op e-bike stadsfiets wel heel gemakkelijk voor je en is de perfecte seniorenfiets. Dat komt bijvoorbeeld doordat het kiezen van de juiste stand geheel automatisch kan gaan. Daarmee zorg je ervoor dat je altijd in de juiste stand geschakeld staat. Heuvelop rijden wordt een stuk simpeler. Zoals ook wind tegen geen spelbreker meer hoeft te zijn. Op de fiets voel je aan wat nodig is en met het elektrisch schakelen met het Shimano Nexus systeem is het dan direct mogelijk om de juiste versnelling te schakelen. Daarmee bespaar je veel kracht en energie en blijft fietsen ontspannend.

Krachtige middenmotor

De kracht van de Stella Livorno Steps is in het midden te vinden. Daar is de middenmotor geplaatst van 50Nm. De motor is flink licht, slechts 3,2 kilogram, maar biedt wel alle kracht die je nodig hebt om van goede ondersteuning te kunnen spreken. Het is zelden zo gemakkelijk geweest om een goede snelheid te ontwikkelen en die vervolgens net zo gemakkelijk te behouden. Alleen al daarom is het kiezen voor de Livorno Steps een echte aanrader en worden de hoge beoordelingen gegeven. De 11,6Ah 36V accu die op de fiets is gemonteerd staat hier natuurlijk ook niet los van.

Lekker fietsen

De Stella Livorno Steps staat vooral ook gewoon voor lekker fietsen. Je zal direct ervaren hoe comfortabel deze fiets is wanneer je erop stapt. Daarvoor zorgt bijvoorbeeld de dual shock vering in de voorvork. Ook de manier waarop het remmen is ingericht draagt hieraan bij. Alles is in orde gebracht om gewoon lekker tochtjes te kunnen maken op de fiets. Ook hier geldt dat het niet uitmaakt waar je fietst of hoe sterk de wind tegen is. Je zal altijd ontspannen blijven rijden en er geen hinder van ondervinden. Daarmee wordt fietsen dus ook echt leuk gemaakt voor iedereen. Alle seniorenfietsen van Stella vind je bij Fietsvergelijkers.

Voor meer info :