Seniorplein
Image default
Verbouwen

Zomer in zicht: 4 tips om je huis beter te beveiligen

Het voorjaar is weer begonnen en de zomer komt langzaam inzicht. Waar de meeste Nederlanders lekker de zon op zoeken, betekent dit het begin van het inbrekersseizoen. Ga maar na: het is voor een inbreker natuurlijk ideaal als een huis onbemand is in de vakantietijd. Vrij spel! Als huiseigenaar kun je anno 2018 echter een hoop doen om de inbreker buiten te houden. Veiligheid is een groot goed, dus streef dit vooral na als huiseigenaar. Hoe? Met onze best practices helpen we je graag op de goede weg.

Eén van de meest kwetsbare punten van binnenkomst is die van buitendeuren, waarbij inbrekers ongeveer 70% van de tijd binnenkomen via een deur. Het is dus alleen zinvol om ervoor te zorgen dat uw sloten, een mogelijk zwak punt in uw deurbeveiligingssysteem, zo moeilijk mogelijk zijn om compromissen te sluiten. Euro-cilinders, die meestal worden gevonden in uPVC-deuren en worden bediend door een sleutel, zijn meestal een van de meest kwetsbare soorten sloten die er zijn, omdat ze meer worden blootgesteld aan vergrendeling. Nachtschootsloten worden over het algemeen beschouwd als geschikt voor residentiële deuren, maar ook deze worden uitsluitend bediend door de juiste sleutel in het mechanisme te steken. Dit kan een nadeel zijn in een noodsituatie waarin de sleutel ontbreekt. Ongeacht het type slot dat u kiest, is ons advies om goedkope materialen te vermijden en Britse standaard goedgekeurde sloten te gebruiken. Het is ook het beste om te investeren in betrouwbare, betrouwbare merken. Weet je niet zeker welke soorten sloten je hebt? Laat een professionele slotenmaker meekijken en adviseren hierin.

En als je sloten een upgrade nodig hebben, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We hebben voor u een slotenmaker in Den Haag of een andere stad klaar om je van het veiligst mogelijke slot te voorzien. 

  • Anti-Snap Locks
  • Insteeksloten
  • Euro cilinders
  • Combinatiesloten

2. Verbeter garagebeveiliging
De garage is vaak een over het hoofd gezien gedeelte van het huis. De beveiliging ervan moet echter een prioriteit zijn, vooral als de garage toegang tot andere delen van je huis biedt. Dat komt omdat als een inbreker eenmaal in je garage inbreekt, ze zonder te veel aandacht in huis kunnen gaan. Wat meer is, de garage kan tools bevatten die een dief kan gebruiken om toegang te krijgen.

 Hier zijn een paar nuttige tips die je moeten helpen bij het voorkomen van garage-inbraken: 

  • Zorg dat er een garagedeursensor is geïnstalleerd waarmee je op afstand op de hoogte kunt worden gesteld wanneer uw garagedeur wordt geopend.
  • Installeer beweging geactiveerde lichten om de aandacht te vestigen op activiteiten die plaatsvinden in de buurt van je garagedeur.

 

3. Investeer in Smart Home Security
Als je hebt nagedacht over de gedachte om slimme technologie toe te voegen als een high-tech barrière voor de woningbeveiliging, dan is misschien dit het jaar waarin je het eindelijk doet. We raden aan om te beginnen met een basis: een keyless smart lock van een vertrouwd merk dat met één druk op de knop kan worden bediend. Een van de voordelen van het toevoegen van deze slimme beveiligingsfunctie aan uw deur is het feit dat u meerdere opties heeft voor het vergrendelen en ontgrendelen van uw deur: 

  • via een speciale Yale Security-app
  • via een speciale sleutelhanger
  • door een unieke code in te typen.

Hiermee kunt je je huis beveiligen zonder dat je sleutels hoeft te dragen. Je kunt ook externe toegang verlenen en controleren wie er komt en gaat. 

4. Leer je buren kennen
Niet alle beveiligingsoplossingen voor thuis moeten de vorm hebben van een apparaat om effectief te zijn. 

Iets eenvoudigs als het vormen van een goede relatie met je buren kan je helpen gemoedsrust te krijgen en meer vertrouwen te hebben in de veiligheid van je huis, vooral wanneer je op vakantie bent. Het is belangrijk om mensen in de gemeenschap te hebben die u kunt vertrouwen om uw post op te halen, uw huis te controleren en ervoor te zorgen dat het landschap er niet op lijkt dat uw huis verlaten is. 

Met deze tips hopen we je extra munitie te hebben gegeven om beslagen ter ijs te komen komende vakantieperiode. Last but not least: pas op met social media. Met de komst van social media is de “Social Burglar” opgestaan; een inbreker die social media afstruint om te ontdekken wie er op vakantie is en wiens huis zodoende een ideaal doelwit is voor een inbraak. Denk goed na over wat plaatst op bijvoorbeeld Facebook of kies ervoor om je profiel tijdelijk op ‘alleen zichtbaar voor vrienden’ te zetten als je het tóch niet kunt laten om je vakantiekiekjes te delen.

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag