Seniorplein
Image default
Bedrijven

Winterdepressie of winterdip?

Jaarlijks hebben ongeveer 500.000 Nederlanders last van een winterdepressie. De symptomen van deze depressie zijn vermoeidheid, somberheid, veel willen slapen, toename in gewicht door grotere behoefte aan calorierijk eten en weinig energie. De groep Nederlanders die een deel van deze symptomen ervaart in de winter is nog vele malen groter. Deze symptomen kunnen wel degelijk een vervelende impact hebben om de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer je een deel van de klachten ervaart, voornamelijk de vermoeidheid klachten, dan spreekt men van een winterdip. Wanneer je leven echt beperkt raakt door de symptomen spreek je over een winterdepressie.

 

Zowel de winterdip als de winterdepressie zijn te behandelen. Hierbij wordt meestal lichttherapie gebruikt, waar je wordt  blootgesteld aan een intense lichtbron. Deze lichttherapielamp zorgt ervoor dat je lichaam genoeg vitamine D binnen krijgt. De rest van het jaar kun je ook gebruik maken van deze lamp, want het licht geeft je het hele jaar door een energie boost. Daarnaast kun je de lamp ook gebruiken voor het herstel van een jetlag of bij slaapproblemen.

 

De lamp dient op maximaal 40 centimeter van je vandaag te staan, in het gezichtsveld. Bijvoorbeeld op het bureau of op tafel. Direct in de lamp kijken is niet nodig, het gaat erom dat je huid de energie op neemt. Je kunt ondertussen gaan ontbijten, televisie kijken of de krant lezen. Hoe kleiner de afstand tussen jou en de lamp, hoe korter de sessieduur van de therapie. Wanneer je je weer helemaal opgeladen voelt, zet je de lamp uit.

 

Het gebruik van een lichttherapie is niet gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid. Let er wel op dat de lamp voldoet aan de Europese Richtlijn voor Medische hulpmiddelen. Op deze manier bestrijdt u in korte tijd de symptomen van een winterdepressie of winterdip. Zo kunt u weer genieten van de winter!

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/