Seniorplein
Image default
Bedrijven

Tennis is de sport voor jou

Tennis is een van de meest populaire sporten in Nederland. Dit is ook terug te zien als je kijkt naar het aantal tv-uitzendingen. Niet alle sporten worden op tv uitgezonden, denk maar aan badminton, dat zie je bijvoorbeeld nooit op de tv. Er zijn daarnaast ook veel bekende tennissers op dit moment. Iedereen heeft weleens gehoord van Serena Williams, Roger Federer of de bekende Rafael Nadal. Al zijn ze allemaal op leeftijd, ze zijn nog steeds de beste tennissers van dit moment.

Racket

Ze hebben vaak meerdere tennisracketsbij zich, want als er een kapotgaat hebben ze een reserve nodig. Head tennisrackets horen bij een van de populairste merken. Er zijn echter ook andere goede merken, denk maar: Yonex, Wilson, Babolat en Dunlop.

Gezondheidseffecten tennis

Er zijn komen heel veel voordelen kijken bij het spelen van tennis. Hierna volgen 4 goede redenen waarom het tennis een goede manier is om je gezondheid en fitheid te vergroten te spelen:

  1. Tennis is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die tennis spelen een vrij laag vetpercentage hebben, lager bij minder actieve mensen.
  2. Als je regelmatig gaat tennissen bevordert dit het welzijn van je hart en bloedvaten. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Er is weleens een onderzoek gedaan onder meerdere sporten, daaruit is tennis het beste voortgekomen als wordt gekeken naar de kans op hart- en vaatziektes
  3. Om je botten te verstevigen is het belangrijk dat je de botten goed beweegt en dus belast. Bij tennis gebeurt dit ook veelvuldig. Je maakt namelijk gebruik van de botten in je benen en armen.
  4. Ook als je sterke beenspieren wilt hebben zit je bij tennis aan het juiste adres. Je gebruikt namelijk je beenspieren niet alleen bij het rennen, maar ook bij het uitstappen.
Voor meer info : https://www.kctennis.nl/