Seniorplein
Image default
Bedrijven

Grondig je huis reinigen: 3 tips

Het schoonmaken van je huis is iets wat je waarschijnlijk wekelijks doet. Gauw even met de stofzuiger door het huis en een doekje over tafel heen. Maar hoe vaak maak je eigenlijk grondig je huis schoon en hoe kan je dit het beste doen? Wij geven je 3 tips bij het reinig van je huis! En als je het zelf niet wil doen kun je altijd een schoonmaakster inschakelen. 

Tip 1: De basis schoonmaak

Wanneer jij je huis grondig gaat reinigen is het natuurlijk belangrijk dat je de basisdingen ook gewoon doet. Wanneer jij een grote schoonmaak gaat doen kan je hier rekening mee houden en ervoor zorgen dat je de basisdingen net wat beter doet. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld alle hoeken en gaatjes meenemen met de stofzuiger. En wanneer je met een doekje alle stof afneemt, je ook de binnenkant van de kastjes doet. Dit zorg ervoor dat je al veel extra dingen meeneemt die eigenlijk een kleine moeite zijn tijdens het schoonmaken.

Wanneer jij alle kastjes van binnen aan het schoonmaken bent, kan je natuurlijk de dingen die erin staan ook direct opruimen. Kijk bijvoorbeeld goed wat je weg kan gooien en wat weer terug in de kast moet. Dit zorg ervoor dat er meer ruimte in je kasten komt en het overzichtelijker wordt.

Tip 2: Apparatuur schoonmaken

Een andere tip is de apparatuur schoonmaken. Vaak worden deze vergeten tijdens het schoonmaken en daarom is het belangrijk dat jij je apparatuur 1 keer in de zoveel tijd schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat je apparatuur langer meegaat en het natuurlijk fris blijft. Vaak wordt hier eten in gemaakt of drinken en dat kan zorgen voor veel vuil. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je apparatuur schoonhoudt.

Tip 3: De ramen lappen

Een ander schoonmaakklusje wat hoort bij een grondige schoonmaak is toch wel de ramen lappen. Ook deze moet om de paar weken gedaan worden. Zorg ervoor dat je alle deuren en ramen meenemen en ze allemaal netjes doet van de buiten en binnenkant.

Gerelateerde artikelen

Nederlandse kinderen spelen veel minder buiten

Oudere trends herleven

Vintage 2CV huren voor een dagje uit?