Seniorplein
Image default
Bedrijven

Ogen laseren in 2022; Waar kun je terecht?

Wanneer je bijziendheid- of verziendheid wilt corrigeren kun je de beslissing maken om je ogen te laten laseren. Je bent dan eindelijk af van die bril of lenzen. Maar wat is ogen laseren nou precies en is iedereen hiervoor geschikt? En waar kun je een staaroperatie ondergaan? We leggen je het uit en vertellen je ook waar je terecht kunt voor de beste behandeling. Klik hier voor meer info.

Waar kun je je ogen laten laseren?

Als je je ogen wilt laten laseren kun je terecht op verschillende plekken. Over het algemeen worden de meeste ooglaserbehandelingen uitgevoerd door een zelfstandig behandelcentrum. Het kan ook zijn dat je door wordt gestuurd naar het ziekenhuis en de behandeling wordt uitgevoerd door een oogarts. Bijvoorbeeld als er medische redenen zijn. Omdat een ooglaserbehandeling niet wordt vergoedt door de zorgverzekering kan het buitenland ook een optie zijn. Zo is een ooglasercorrectie in Turkije ook een optie voor sommigen.

Wat is ogen laseren?

Als je zicht minder kun je dit laten corrigeren met behulp van een ooglaserbehandeling. De behandelend arts zal met een laser de laag bereiken van het hoornvlies. Vervolgens zullen er hele kleine laagjes van het weefsel worden verdampt. Zo wordt de sterkte gecorrigeerd. Alleen de voorzijde van het hoornvlies zal worden behandelt, de andere delen zullen niet in aanraking komen met de laser waardoor deze intact blijven. Na de behandeling ben je niet meer afhankelijk van een bril of lenzen, één van de grootste redenen waarom men vaak er voor kiest om de ogen te laten laseren. Met een ooglaserbehandeling kun je ook ziektes voorkomen die het zich verslechteren. Denk bijvoorbeeld aan scheurtjes in het netvlies, diabetes in het oog, glaucoom en trombose.

Is iedereen geschikt voor een ooglasercorrectie?

Bijna iedereen kan zijn ogen laten laseren. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. Zo moeten je ogen een sterkte hebben van meer dan -1.00 of +1.00 maar mag niet meer of minder zijn dan +6.00 of -10.00. Verder dien je minimaal achttien jaar oud te zijn en heb je de beschikking over een goede gezondheid. Tot slot is het ook belangrijk dat de sterkte van je bril de laatste jaren stabiel was.