Seniorplein
Image default
Bedrijven

Langer thuis blijven wonen met een hoog laag bed

Het is in Nederland al een hele tijd vanzelfsprekend dat oudere mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Waar eerder de zorg veel werd opgepakt in een bejaardentehuis of verzorgingstehuis kiezen steeds meer ouderen ervoor om in de eigen woning te blijven wonen. Wanneer iemand meer zorgbehoevend wordt, kan dit in veel gevallen ook wanneer de juiste zorghulpmiddelen worden ingezet. Natuurlijk is het belangrijk dat er een simpele en snelle toegang tot deze zorghulpmiddelen ter beschikking is zoals een hoog laag bed.

Is een hoog laag bed geschikt voor mij?

Wanneer de mobiliteit achteruit gaat en het slapen lastiger wordt, is het cruciaal om hierop in te spelen. Het uit bed stappen kan lastiger worden, maar het in bed komen hoog. Een hoog laag bed kan zorgen voor meer mobiliteit wanneer je zorgbehoevend bent. Dit komt doordat het bed om de gewenste hoogte ingesteld kan worden. Er kan bijvoorbeeld een hogere instap gecreëerd worden, maar ook kan de lattenbodem van een hoog laag bed elektrisch verstelbaar zijn. De afstandsbediening van het hoog laag bed is dan verboden met de motoren van het bed.

Ook wanneer iemand intensieve zorg nodig heeft of lang op bed moet liggen is een hoog laag bed uitermate geschikt. Een mantelzorger of zorgmedewerker kan op deze manier de juiste zorg op de meest ontlastende manier leveren. Niet alleen de zorgbehoevende profiteert dan wanneer er een hoog laag bed wordt ingezet, maar ook de zorgverlener. Wanneer er een professionele zorgverlener aan het werk is, is dit in veel gevallen Arbo technisch ook verplicht.

Een hoog laag bed kopen

Bij Bedder koop je een hoog laag bed dat geheel op maat gemaakt wordt. Zo profiteer je optimaal van een goede nachtrust. Met het samenstellen van het bed wordt er rekening gehouden met de behoeften en ook de matras wordt zo op maat gemaakt dat het alles biedt wat het lichaam nodig heeft. Daarnaast zijn dit niet zomaar hoog laag bedden, het zijn bedden van deze tijd. Prachtige boxsprings met een luxe en tevens huiselijke uitstraling en bevat alle functies die je graag hebben wilt.