Seniorplein
Image default
Bedrijven

Ouderenzorg

In Nederland zijn er ontzettend veel ouderen die in een verzorgingstehuis leven. Dit is voor hen een veilige plek waar ze elke dag verzorgd worden. Ook krijgen ze op deze plek aandacht die ze verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk praatje met een van de medewerkers of een rondje wandelen of koffie gaan drinken in de middag. Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat de ouderen een fijne laatste periode kunnen hebben in hun leven.

 

Zelfstandigheid van de ouderen

In de jaren 70 is er een beleid opgesteld wat gericht is op de ouderen, namelijk; maximaal zeven procent van de ouderen mag in een bejaardentehuis wonen. Dit wil niet zeggen dat ouderen die thuis wonen geen zorg krijgen. Er is voor ouderen die thuis wonen namelijk wijkverpleging, gezinsverzorging of kruiswerk. Ook familieleden zorgen voor hun opa en oma thuis. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met schoonmaken of kleren wassen.

 

Er is een toenemende vergrijzing in Nederland, de overheid weet dit ook en daarom gaan ze elk jaar 27 miljard euro uitgeven aan de ouderenzorg. De verdeling van de kosten wordt overgelaten aan de gemeentes.

 

Activiteiten

Hoe ziet een dag in het bejaardentehuis eruit? Elke morgen worden de ouderen verzorgd, gewassen of gedoucht, hierna krijgen ze een lekker ontbijtje. Dit ontbijtje kunnen ze eten op hun stoel, dit is een stoel die gemaakt is voor ouderen op sneller op te kunnen staan. Als deze stoel kapot is, kan het naar de stoel reparatie gaan. Er is namelijk altijd een technische dienst in het bejaardentehuis die een stoel reparatie kan uitvoeren. Na het ontbijtje wordt er gezellig koffiegedronken en gekletst. In de middag wordt er warm gegeten en spelletjes gespeeld. Ook wordt er dan vaak gelopen met de ouderen of een bingomiddag georganiseerd. Al deze activiteiten zorgen ervoor dat de ouderen een fijne dag hebben en kunnen genieten van hun dag. Dat is voor hen namelijk het allerbelangrijkste!

 

https://goedkoopstofferen.nl/stoel-reparatie/