Seniorplein
Image default
Mode en Kleding

Antislip sokken veilig voor senioren

Elk jaar gebeuren er veel ongelukken rondom huis. Mensen vallen van de trap, ze glijden uit over de gladde vloer, vallen per ongeluk van een keukentrapje of struikelen over een voorwerp. Jaarlijks belanden dan ook veel mensen op de eerste hulp met wonden of zelfs gebroken enkels, benen en polsen. Jongeren knappen gelukkig vaak snel weer op, maar voor veel ouderen duurt het herstel lang. Soms weken, soms maanden en soms herstellen ze helemaal niet meer. Zaak dus om het huis wat veiliger te maken!

 

Met antislip sokken glijdt je nooit uit

Je kunt allerlei zaken in huis aanpakken zoals misschien een vloerbedekking op een gladde vloer leggen en een andere trap in je huis laten maken. Maar dat is erg prijzig! Er zijn veel goedkopere oplossingen om het huis veiliger te maken. Om te beginnen raden we iedereen aan om in huis antislip sokken te gebruiken. Een antislip sok is een comfortabele sok met profiel aan de onderzijde. Het zijn een soort rubberen nopjes die er voor zorgen dat de antislipsokken goed grip op de vloer hebben. Ze werken perfect op gladde tegels, laminaat of houten vloeren. En ook op de trap heb je met antislip sokken veel meer houvast. Wen jezelf aan dat zodra je thuis komt en je je schoenen uit doet, je meteen deze huissokken aan doet. Dat scheelt heel veel glij en val partijen in huis. De antislipsokken zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en senioren. Meestal zijn ze verkrijgbaar in allerlei verschillende diktes en kleuren.

 

Antislip strips voor op de trap

Een trap in je woning laten vernieuwen omdat hij zo glad is, zou ik niet doen. Veel voordeliger is het om je trap treden te voorzien van antislip trap stickers of strips die je op elke trede kunt plakken. Zo’n antislipsticker is verkrijgbaar in het wit, in het zwart en in een doorzichtige variant. Bovenop deze stickers zit een soort korrel. Deze heeft een zeer goede anti-slip werking. Het belemmert namelijk dat jouw voet, sok of schoen kan glijden. Dit is dus ideaal voor trappen in je woning, maar ook voor bedrijven zijn dit soort producten erg fijn. Je moet er toch immers niet aan denken dat je personeel van de trap valt? Dan hangen er gelijk allemaal schade claims aan je broek. Wil je grote hoeveelheden stickers plakken? Dan kun je misschien beter een hele rol antislip-tape kopen. Deze zijn vaak ook in bredere maten te verkrijgen en zelfs in een opvallende gele kleur.

 

Antislipmat voor badkamers en keuken

De badkamer is bij uitstek een plek waar nog wel eens iemand onderuit gaat. De tegelvloeren zijn vaak glad en een gewone badmat kan nog wel eens verschuiven waardoor er soms ongelukken gebeuren. Kies daarom altijd voor een antislip badmat voor in de badkamer en een antislipmat voor in de douche of voor in bad. De antislipmatten voor in de douche mogen gewoon nat worden. Ze blijven dan gewoon hun stroef en vast op de ondergrond liggen. En jouw voeten hebben op dit soort matten ook goede houvast. Een antislipmat kun je op maat bestellen of zelf op maat knippen. Ze zijn verkrijgbaar met leuke printjes zoals dolfijnen, bloemen, hout motieven en effen kleuren. Deze zelfde antislip mat kun je ook voor de keukenvloer gebruiken. Je vangt dan eigenlijk twee vliegen in één klap, je loopt namelijk niet meer op een koude vloer en de kans op uitglijden heb je aanzienlijk verminderd.

Dit zijn enkele eenvoudige en voordelige aanpassingen voor jezelf of voor in huis om vallen te voorkomen. Je ziet dat het kleine aanpassingen zijn die je heel gemakkelijk kunt realiseren. Wil je ook kijken welke mogelijkheden er voor jou misschien interessant zijn? Bezoek dan de website met antislip producten.

 

https://www.antislipmatkopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is de juiste tas als je wat ouder bent?

De gemiddelde prijs voor een goede bh

Overhemd online bestellen