Seniorplein
Image default
Vervoer en transport

Verhuistips voor senioren

Ben jij op zoek naar een seniorenverhuizing? Er zijn veel senioren die op een bepaald moment gaan verhuizen naar een kleinere woning. In veel gevallen hebben ze niet meer zoveel ruimte nodig. Een woning met een tuin hoeft niet meer. Ze gaan daarom liever naar het centrum van de stad in een appartement. Op die plek zitten ze dichter bij alle faciliteiten. Toch is het voor senioren een hele uitdaging om te verhuizen. Daarom geven wij van verhuisbedrijf in Rotterdam een aantal handige tips

U moet op tijd beginnen als u gaat verhuizen

Maak een solide plan. Wanneer u alle werkzaamheden goed regelt, zal de verhuizing op de verhuisdag goed verlopen. Maak een to-do lijst zoals:

  • Koop vooraf de verhuisdozen.
  • Zorg voor een goede verhuishulp.
  • Geef de adreswijziging door aan de familie, vrienden en kennissen.
  • Zorg ervoor dat het appartement, waar u naar toe verhuisd, schoon is gemaakt.
  • Belangrijk en in veel gevallen ook een moeilijke opgave is dat u moet beslissen welke spullen mee moeten tijdens de verhuizing. Met de spullen die niet meegaan kunt u iemand anders blij maken.
  • Op de dag dat de verhuizing plaats vindt, moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Daarom moet u bij punten wat u vooraf moet doen een deadline plaatsen. Koop vroeg verhuisdozen, zodat u op tijd kunt gaan inpak

Het juiste inpakmateriaal

U moet voor een verhuizing goed inpakmateriaal hebben. Er zijn altijd spullen die een emotionele waarde hebben. U heeft door de jaren heen heel wat spullen verzameld. Een antieke kast wilt u graag meenemen. Dan moet hij wel goed worden vervoerd. Wanneer u een officiële verhuizer inhuurt, weet hij precies wat hij daarmee moet doen. Bij goed inpakmateriaal kunt u denken aan inpakpapier, verhuisdozen, noppenfolie, matrashoezen enzovoort.

Vraag hulp om te verhuizen

U moet, als u gaat verhuizen, op tijd hulp vragen aan vrienden en familie. Wanneer ze het op tijd weten, kunnen ze de dag vrijmaken om u te helpen. Als u kinderen heeft, is het nog gemakkelijker, omdat ze zeker zullen helpen. U hoeft niet bang te zijn om het te vragen want op de dag van verhuizen is het hard werken, maar ook samen veel lachen. Wanneer u een verhuisbedrijf inhuurt, hoeft u zelf niets te sjouwen. Dat wordt dan allemaal door de werknemers van het verhuisbedrijf gedaan. Tijdens de verhuizing zijn hierbij de spullen verzekerd.

Het sorteren van de spullen

Wanneer u vroegtijdig gaat inpakken is het handig om uw spullen te sorteren. Gaat u naar een kleinere woning dan moet u een schifting maken van welke spullen meegaan en die niet meegaan. Wat u dagelijks nodig heeft, kunt u in dozen inpakken. Noteer op de doos wat er in de doos zit of maak een speciale lijst van de spullen die u in doos 1, doos 2 gedaan heeft, enzovoort.

Na de verhuizing

Nodig vrienden en kennissen uit die u geholpen hebben voor een heerlijk samenzijn. Ze kunnen uw huis bewonderen. Zorg er eerst voor dat u zelf gewend bent aan uw huis. Een belangrijk punt voor ouderen is dat ze niet bang moeten zijn om hulp te vragen.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/seniorenverhuizing/

Gerelateerde artikelen

Goedkoop Verhuizen is hét verhuisbedrijf in jouw regio

Zeecontainer kopen of huren Soorten zeecontainers

Wij zijn Noot, de rolstoeltaxi