Seniorplein
Image default
Vervoer en transport

Wij zijn Noot, de rolstoeltaxi

Bent u op zoek naar een rolstoeltaxi? Wij willen onszelf dan even voorstellen. Wij zijn Noot de rolstoeltaxi. Wij rijden in Utrecht en in Gelderland. U kunt ons tegenkomen tijdens allerlei activiteiten. U kunt auto’s huren, maar wij zijn er bijvoorbeeld ook voor schoolreisjes. Wat vooral belangrijk is zijn onze rolstoeltaxi’s. Soms kan het vervelend zijn dat het hebben van een beperking ook vrij veel beperkingen met zich mee brengt. Een reisje ergens naartoe is helemaal niet zo vanzelfsprekend meer helaas.

De betekenis van de rolstoeltaxi

Om deze reden zijn wij toch gaan nadenken. Natuurlijk is het belangrijk dat mensen of kinderen in een rolstoel zich ook kunnen voortbewegen. Toch is het ook belangrijk dat deze doelgroep zich niet altijd apart hoeft te voelen. Of deze doelgroep mag zich ook wel eens speciaal voelen. Daarom heeft Noot iets speciaals bedacht. Deze maand wordt de taxi speciaal gebruikt voor kinderen. De kindertaxi is niet alleen een taxi, maar is ook een feestbus. De feestbus heeft muziek, slingers en special verlichting in het voertuig. Ook kunnen er films gekeken worden. Dit doen wij om onze eigen verjaardag te vieren, maar ook om de kinderen een handje te helpen. Ze mogen zich op deze manier ook een keer speciaal voelen. De feestbus zal in de maand maart rondrijden. In deze maand bestaan wij ook vijf jaar. Ouders vinden het ook erg leuk. ‘Ik vind het prachtig dat ze dit doen, mijn kind vindt het geweldig om te zien dat de taxi nu een feestbus is geworden!’

Ouders en gebruikers

Niet alleen de ouders vinden het prachtig, de kinderen vind het idee ook erg leuk. Ze hebben de bus nog niet gezien, maar dat hoeft ook niet om te weten dat het één groot feest gaat worden. ‘Ik vind het super leuk! Ik moet best wel lang naar school en nu mag je zelfs films kijken. Dat is echt super cool!’ Wij vinden als bedrijf dat meerdere bedrijven dit moeten overnemen. Wij mogen misschien wel allemaal concurrenten van elkaar zijn, maar de hulp voor onze doelgroep is toch het meest belangrijk en daar gaan we voor!

Voor meer info :