Seniorplein
Image default
Zorg

Taken die dagelijks door verpleegkundigen worden uitgevoerd

Meestal is de verpleegster de eerste arts die een patiënt tegenkomt bij het binnenkomen van een ziekenhuis of dokterspraktijk. De verpleegkundige zal met de patiënt praten en naar hun zorgen luisteren voordat ze deze documenteren voor beoordeling door de arts. Verpleegkundigen beoordelen de gezondheid van de patiënt visueel en door het verkrijgen van vitale functies om eventuele zorgen aan de arts door te geven. Dit alles maakt het voor artsen gemakkelijker om hun tijd met patiënten te maximaliseren, waardoor ze elke dag meer patiënten kunnen behandelen. Om als verpleegkundige voet aan de grond te krijgen in de zorg, is solliciteren op een verpleegkundige vacature Utrecht de eerste stap die je moet zetten.

Medicijnen toedienen

Als een arts een recept voorschrijft dat een patiënt in een ziekenhuis of kliniek moet innemen, verstrekt de arts de medicatie zelden. De arts geeft het medicijnverzoek door aan een verpleegkundige, vaak een RN, die het medicijn tijdens een bezoek aan de patiënt zal verstrekken. Als de patiënt risico loopt op een medicatiereactie, zal de RN hem of haar een paar minuten observeren na het verstrekken van de medicatie. Dag en nacht verstrekken verpleegkundigen medicatie aan gehospitaliseerde patiënten volgens een strikt schema om een ​​nauwkeurige dosering te garanderen. Dit draagt ​​bij aan de gezondheid en het comfort van de patiënt. Solliciteren op zorg werk Utrecht is de beste stap om als verpleegkundige aan de slag te gaan en al het bevredigende werk van het vak te ervaren.

Patiëntcasussen beheren

In verschillende ziekenhuis- en klinische omgevingen beheren verpleegkundigen patiëntsituaties. Ze werken samen met artsen om patiëntenzorg te plannen en uit te voeren op basis van de reactie van de patiënt op de behandeling. In een ziekenhuis kan een verpleegkundige bijvoorbeeld zien dat de toestand van een patiënt niet verbetert na toediening van een bepaald medicijn. Zij zullen hun beoordeling aan de arts kenbaar maken en een wijziging van het zorgplan aanbevelen. De arts kan het medicijn van een patiënt wijzigen op basis van informatie van de verpleegkundige. De verpleegkundige voert vervolgens de verandering uit en evalueert de patiënt om te bepalen of hij of zij al dan niet is verbeterd. Casemanagement is een teamprestatie, maar de verpleegkundige is een onmisbaar lid van dat team.

Medische documentatie bijhouden

Medische dossiers zijn cruciaal voor de patiëntenzorg. Naast dat artsen en verpleegkundigen een hoog niveau van zorg kunnen handhaven, zorgen duidelijke dossiers er ook voor dat ploegenwisselingen de overdracht van zorgnota’s niet verstoren. Elke keer dat een verpleegkundige een patiëntbeoordeling uitvoert, medicijnen afgeeft, helpt bij elementaire hygiënetaken of een welzijnsbeoordeling uitvoert, moet dit worden gedocumenteerd.