Seniorplein
Image default
Zorg

VGZ collectiviteitskorting en andere mogelijkheden om uw premie te verlagen

De premie van de zorgverzekering wordt elk jaar duurder en daardoor komen helaas veel mensen in de problemen. Uiteraard zijn er mensen die kunnen profiteren van een zorgtoeslag, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. U bent weliswaar verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, maar er is veel keuzevrijheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zorgpremie te verlagen. U kunt bijvoorbeeld elk jaar overstappen van zorgverzekering. Ook kunt u elk jaar bij uw huidige zorgverzekeringen aanpassingen doen. Op die manier kunt flink wat geld besparen. Heel veel mensen zijn daar echter niet van op de hoogte en daarom geven wij in dit artikel enkele tips.

 

Verhoog uw eigen risico

Bij vrijwel alle erkende zorgverzekeraars heeft u de mogelijkheid om uw eigen risico te verhogen. In sommige situaties kan dit zeker voordelig zijn. Het is bijvoorbeeld voordelig wanneer u zelden medische problemen heeft. Maakt u vrijwel nooit gebruik van uw eigen risico? Dan kunt u best eens een jaar ervoor kiezen deze te verhogen. U hoeft maandelijks dan minder premie te betalen. Uiteraard kan er altijd wat gebeuren in dat jaar, dus zorg er wel voor dat u over voldoende geld beschikt om het verhoogde eigen risico te kunnen betalen.

 

Kijk goed naar uw aanvullende verzekeringen

Veel mensen hebben lang geleden ooit een zorgverzekering afgesloten en vervolgens hebben ze hier geen aandacht meer aan besteed. De basisverzekering is verplicht en daar kunt u weinig aan veranderen. Dit geldt echter niet voor de aanvullende verzekeringen. Veel mensen hebben zich onbewust oververzekerd. Dit betekent dat u geld moet betalen voor verzekeringen die u eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Misschien heeft u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor de fysio of tandarts. Het is dan ook aan te raden om uw aanvullende verzekeringen nog eens goed na te kijken. Op die manier kunt u uw maandelijkse zorgpremie flink verlagen.

 

VGZ collectiviteitskorting

U kunt zich ook aansluiten bij een collectieve verzekering. Het voordeel van een collectieve verzekering is dat u kunt profiteren van fijne voordelen. In de eerste plaats kunt u dan profiteren van VGZ collectiviteitskorting. U krijgt dan korting op de basispremie. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Wettelijk gezien mag de VGZ collectiviteitskorting bijvoorbeeld niet meer dan 5% bedragen voor de basispremie. Dit limiet geldt gelukkig niet voor de aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er nog andere voordelen verbonden aan een gezamenlijke zorgverzekering. Dit is echter per zorgverzekeraar verschillend, dus we raden u aan om goed de polisvoorwaarden door te lezen.