Seniorplein
Image default
Beauty en verzorging

Welke badjas kies ik voor in de sauna?

Op een zondagochtend loopt u er vast wel eens in, soms misschien ook net iets te lang, maar dat maakt u niets uit, het is tenslotte weekend. Het kan ook maar zo eens zijn dat u er niet alleen op zondag een draagt, maar ook doordeweeks om heerlijk mee op de bank te ploffen, maar waar hebben wij het nu eigenlijk over? Een badjas natuurlijk!

De Sauna

De badjas (ook wel ochtendjas, kamerjas, peignoir of duster genoemd) wordt vaak omschreven als een kledingstuk wat snel thuis aangeschoten wordt, wanneer u uzelf provisorisch wilt kleden. Oftewel, wanneer u naar een publieke ruimte gaat, draagt u de badjas (waarschijnlijk) niet.

Echter wanneer u naar de sauna gaat, is het dragen van dit kledingstuk soms erg fijn en soms zelfs verplicht! U wilt natuurlijk niet naar de sauna gaan in uw badjas die thuis ook wordt gedragen, want zelfs een badjas kan trendy zijn! Maar eerst de vraag: welke sauna badjassen zijn er eigenlijk?

Soorten badjassen

U leest het goed, er bestaan meerdere soorten badjassen. Zo zijn er allerlei verschillende materialen zoals badstof, katoen of fleece waarvan de badjas gemaakt kan zijn. Elk materiaal heeft weer zijn eigen eigenschappen.

Zo heeft badjas van badstof de fijne eigenschap dat het erg veel vocht kan opnemen. Bovendien is badstof een ademende stof, waardoor de badjas erg fijn voelt om te dragen, maar zo zorgt deze eigenschap er ook voor dat hij weer snel droog wordt. Dit in tegenstelling tot de andere materialen zoals katoen en fleece, die weer lichter voelen om te dragen, maar minder absorberend en ademend.

Naast verschillende materialen zijn er ook verschillende lengtes waarin badjassen gemaakt worden. Zo heb je kortere (vaak net over de billen), middellangere (knielengte) en langere (enkellengte). Ook heb je badjassen met allerlei designs en leuke printjes. Voor ieder dus wat wils, maar welke draagt u nu naar de sauna?

Een sauna-proof badjas

Zoals net vermeld worden badjassen van verschillende materialen gemaakt. Echter is er ook een nieuwe trend, namelijk badjassen gemaakt van bamboevezels. Deze badjassen duurzaam, stevig en snel-drogend. Bovendien zijn deze jassen in onze shop beschikbaar in verschillende groottes/lengtes en gewichten.

Het grootste voordeel van deze badjas is echter het feit dat het net als de katoenen badjas dun is. U wilt namelijk dat de badjas voor in de sauna juist luchtig en dun is, zodat u het niet te warm krijgt, wanneer u zich heerlijk ontspant. Wanneer u uit ervaring kunt zeggen dat u het juist iets warmer wilt in de sauna, dan kunt ook nog gaan voor de wafel badjas, deze badjas heeft een geruite textuur, waardoor het voelt alsof u een nieuwe jas aanheeft.

Bovendien hebben deze badjassen, net zoals de badjassen gemaakt van badstof een groot absorberend en ademend vermogen! Ideaal voor in de vochtige sauna. Gaat u dus voor de dunne badjas of de dikkere badjas? De keuze is aan u!

https://xziir.nl/nl/badjassen/